algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Son Banya, passa a passa

El Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca no es poden distreure de la petició de l'Ajuntament de Palma pel que fa a Son Banya. Aquest poblat «provisional» gitano, que enguany compleix 30 anys, solucionà en el seu moment els problemes d'habitatge d'una gent molt necessitada, però a la llarga ha suposat el manteniment de la marginació amb tot el que això suposa.

El projecte que impulsa ara Cort té com a principals objectius la inserció urbana i social dels residents a Son Banya, com també la destrucció paulatina del gueto. Però hauran de passar molts d'anys i sorgiran molts de problemes abans de completar aquesta obra. Als clans familiars de Son Banya els costa deixar enrere el seu lloc, on molts han nascut i s'han fet. S'ha de tenir en compte, també, l'activitat il·lícita que allà es realitza, i que és la principal generadora de recursos del poblat. A Son Banya impera el silenci i, per tant, hi regna la impunitat.

Tot plegat fa que sigui important no reproduir els errors de Son Banya en un indret urbà, i en aquest sentit és raonable la voluntat de disseminar els seus habitants pels llocs més diversos de Palma per eradicar els possibles comportaments il·lícits. Però res d'això no serà possible sense una gran sensibilitat i l'aportació dels recursos suficients. En aquest aspecte, la crida de Cort a la resta d'institucions és important i necessària, perquè, més enllà de partidismes, Son Banya és un problema de tots.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris