cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El Pacte de Progrés com a compromís moral

«Ens ho posaran difícil però ànim, coratge i no ens decebem els uns als altres».
Començ així, amb aquestes paraules que fa tantes vegades repetesc als coneguts i amics quan parlam dels esdeveniments polítics que han configurat recentment un govern esperançador després d'una llarguíssima tracalada d'«años triunfales» del conservadorisme més recalcitrant. Succeeix que no poden, els del PP, consentir haver perdut el timó perquè són terriblement malcriats. Topen de morros quan per una vegada "i que no sigui la darrera" les seves tramoies i expectatives caciquils fracassen. Aquesta és la lectura dels resultats electorals que són incapaços de fer: la majoria ha dit que ja n'hi ha prou, que no vos volen sr. Mates!

La diferència fonamental, primària i definitòria, entre els qui ara comencen a gestionar el nostre futur i els qui ens han tingut ancorats en les turbulentes aigües del darwinisme social és que els primers eren en el carrer intentant vertebrar una societat civil quan els segons eren a Deutos, a Comilles o als seus contorns, mirant d'omplir la cartera tant com poguessin.

La dreta no ha sabut perdre mai perquè és ideològicament unitària i se sap moure fins a treure sabonera per la boca si és necessari o perilla el seu poder. Ara estan molt preocupats per si un conseller decantà un retrat del rei o per si en un castell no compareix la bandera espanyola. Què passa, que és més important tenir aquests emblemes que no continuar robant com ells feien?

Totes les persones, ciutadans que creim en el progrés amb els peus en terra, tenim el deure de confiar, refermar i fer que la paraula política es dignifiqui. I amb el diàleg i la raó històrica construir un clavegueram per a aquestes ideologies reaccionàries i tardofranquistes que tan bé coneixem. Que no meystengui l'esperança!

PD: A tots els àcrates «revolucionaris» que no votàreu vos deman si ja ha vengut el Sr. Fageda a ca vostra o a l'Ateneu a donar-vos les gràcies.

Montserrat Alcaraz Vich. Campos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris