algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Discapacitats

El comentari publicat al Diari de Balears, del dia 10/08/1999, atribuït a «fonts fiables de la Conselleria de Sanitat, fent referència al tractament de rehabilitació dels malalts crònics, és d'una obvietat, tan grossa, que ben segur no haurà fet patir, gens ni mica, les neurones de dites 'fonts'». Sospitam que es tracta d'una sortida per la tangent, eludint una resposta i un compromís. Actitud, aquesta, típica, i molt característica, de les que acostumen a adoptar les administracións públiques. Si bé, és possible que s'hagi volgut, de passada, carregar el mort de les mancances del sistema sanitari, al metge. Ja són tantes vegades, que no en ve d'una.

Naturalment que qui ha de prescriure el tractament rehabilitador, és el metge que tracta el malalt, això encara és així; però, és de la competència i obligació del «Sistema Nacional de Salud», transferit o no, per gestió directa, o bé per contracte, proporcinar els mitjans adients, per poder dur a terme aquest tractament, tant si es tracta de malalts agust com de crònics.

No és de rebut, que en aquest país i en aquesta Comunitat, és gastin milions per a certs col·lectius de crònics, quan als discapacitats físics, de qualsevol patologia crònica, no tenen la més fonamental, i de vegades l'única teràpia, que els permet subsistir amb una mínima qualitat de vida i de dignitat personal.

Pep Yarza. Metge. Adela Giménez. Infermera diplomada en T. Social. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris