cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

A don Miquel Ferrer, batle d'Alcúdia

Abans de les eleccions autonòmiques i locals de 1999 vaig llegir l'extens i interessant programa polític d'Unió Mallorquina per a aquesta comunitat autònoma. Fa uns dies el vaig tornar a examinar amb l'única finalitat de constatar un fet, al programa polític d'UM queda palès que en les relacions Madrid-Illes Baleares, aquestes darreres en surten notablement perjudicades. A part d'una discriminació política i territorial, mils i mils de milions de pessetes se'n van cap a Madrid en imposts i no tornen en la quantitat suficient per satisfer les multiples mancances de les nostres Illes: dèficit en infraestructures bàsiques, dèficits sanitaris, socials, educatius... És innegable.

En una situació similar, però en una escala proporcional bastant inferior, es troben les relacions Ajuntament d'Alcúdia-Urbanització Es Barcarés. El dèficit en infraestructures és tal que arriba a la manca de serveis bàsics com el clavegueram, asfalt: en condicions lamentables "el carrer Palangres sembla un torrent", zones verdes, passejos i places públiques fora executar, àrees de garriga i pinar degradades i convertides en abocadors incontrolats d'escombreries, d'algues. Ni la ubicació ni la distribució dels contenidors de fems és proporcional amb el nombre de famílies que habiten les distintes àrees per a les quals s'assigna un contenidor. Tot i aquestes mancances, el servei de recollida de fems no es realitza diàriament, la qual cosa origina acumulacions de fems i olors desagradables, que s'agreugen per la manca de neteja dels contenidors. I encara hi ha més, senyor batle. Les platges romanen plenes d'alga, la costa bruta... Però el més trist, senyor batle, és que els habitants d'Es Barcarés pagam els nostres imposts a l'Ajuntament d'Alcúdia a canvi de la prestació d'uns serveis que no es presten, a canvi d'inversions a la nostra urbanització que mai no arriben. Quina quantitat dels doblers recaptats en imposts a la nostra urbanització per l'Ajuntament d'Alcúdia retornen a Es Barcarés? Com passa a Madrid, senyor Batle, només es recorden de nosaltres a l'hora de cobrar els imposts i quan hi ha eleccions.

Vostè ara fa poc que s'estrena en el càrrec Sr. Ferrer. Els que l'han precedit "PSOE i PP" han realitzat una actuació quasi nul·la en matèria d'infraestructures i serveis a la urbanització d'Es Barcarés. Esper que vostè ens tracti a tots per igual: alcudiencs i no residents. Al cap i a la fi pagam igual "o fins i tot més. I si no és capaç de fer-ho sigui conseqüent amb el programa polític d'Unió Mallorquina, autogovern per a Es Barcarés "o independència. Qui millor que els habitants dels Barcarés, per a gestionar els nostres doblers, per atendre els nostres interessos, per satisfer les nostres necessitats?

Bernat Català i Móra. Alcúdia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris