algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Menorca capdavantera

Pocs discuteixen avui la necessitat que tenen les Balears d'aplicar alguna mena d'impost turístic si volen millorar les seves infraestructures i conservar els recursos naturals davant l'allau humana que arriba els estius. És injust que els ciutadans illencs vegem desbordadades les nostres carreteres; saturades les nostres capacitats d'eliminar residus i de generar energia; minvades les nostres reserves aqüíferes i ocupats o destruïts els nostres espais naturals per una massa de gent de pas no contributiva, que sols paga un avió i una habitació d'hotel.

El problema principal radica d'on s'han de treure aquests doblers. El més sensat, com demana Unió Mallorquina, seria que l'Estat s'avengués a destinar una part de l'IVA que paguen les empreses turístiques per a la preservació ecològica. Així no s'augmentaria la pressió fiscal i tot quedaria a casa. Però no ens facem il·lusions que Aznar ho entengui.

L'únic recurs, doncs, és crear un impost. De l'habilitat del Govern balear dependrà que la quantia sigui equilibrada, fàcil de liquidar i no creï tensions en el sector turístic. Seva també serà la responsabilitat d'una justa distribució dels doblers recaptats.

En aquest sentit, acollim amb entusiasme el suggeriment dels hotelers, petits i mitjans empresaris, i Foment del Turisme de Menorca, d'experimentar en aquesta illa l'impost turístic. És una iniciativa plena de generositat que ens pot conduir a una aplicació ecuànime i racional del futur impost en el conjunt de la Comunitat balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris