cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Un conveni esquifit

L'assistència sanitària i les carreteres balears han patit uns dèficits desproporcionats si els comparam amb la resta de l'Estat espanyol. Els governs de Madrid, des de la UCD fins al PP, s'han guanyat la merescuda desconfiança dels ciutadans illencs pel desinterès i la passivitat amb què han afrontat les nostres necessitats.

És clar, emperò, que les institucions que fins ara ens han estat pròpies i pròximes tampoc no han estat a l'altura de les circumstàncies. La carretera de Valldemossa o l'increïble peatge de 510 pessetes per fer tres quilòmetres cap a Sóller són una prova de com s'han planificat, aquí, les obres públiques. També resulta cridaner que els doblers públics illencs hagin servit per construir i mantenir un hospital a Higüey "el paradís dominicà dels hotelers mallorquins" mentre Formentera està privada d'un centre d'urgències i la comarca d'Inca encara sospira pel seu hospital.

Precisament, ara assistim a un capítol nou d'aquest futur hospital d'Inca. L'expresident Jaume Matas firmà un conveni esquifit amb el Ministeri per finançar, a parts iguals, el centre. Però les competències de l'Insalud són del Govern central, que n'hauria de pagar la construcció i el manteniment fins al traspàs de competències en el 2001. No és d'estranyar que la consellera de Sanitat mostri reticències davant aquest conveni esquifit perquè les Balears ens mereixem, com a mínim, el mateix que les altres comunitats: un hospital a Inca finançat des de Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris