algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Els renous al Puig de Sant Pere

La Junta Directiva de l'Associació de Veïnats del Puig de Sant Pere, davant la protesta de l'empresària Antonia Kuhn queixant-se del decret que obliga els bars de la plaça de la Drassana a plegar les terrasses dels seus establiments de la via pública a les dotze de la nit, vol fer públiques les següents consideracions: L'activitat de les terrasses, fora de l'horari regulat per l'ordenança municipal vigent sobre l'ocupació de la via pública, és especialment molesta per als nombrosos veïnats que en horari nocturn, a partir de les 22.00 h., precisen del necessari silenci per al seu descans. L'existència d'un total de trenta-sis taules i cent trenta-dues cadires en les terrasses d'aquests sis bars "ocupant la voravia del front de sis finques", moltes de les quals obertes ininterrompudament des del matí i fins altes hores de la matinada, contribueixen notablement a la presència de nombrosos clients aliens a la vida veïnal de la plaça i agreuja moltíssim l'actuació de bandes de nombrosos adolescents que s'hi concentren per vendre droga i que se dediquen a efectuar corregudes amb les motos i a protagonitzar continus actes vandàlics, una situació que l'Associació de Veïnats ha denunciat de manera reiterada (a l'Ajuntament, al Govern balear i a la Delegació de Govern). Els veïnats han pogut constatar que l'actuació d'aquests al·lots s'agreuja moltíssim si aquestes terrasses romanen obertes més enllà de les 22.00 h. de la nit. Tot plegat fa insuportable el bon desenvolupament de la vida familiar per l'elevada contaminació acústica existent. Alguns bars permeten que aquests al·lots, amb judicis pendents amb la Justícia per tema de drogues i robatoris a habitatges particulars de veïnats i locals de la zona, s'asseguin a les seves terrasses i hi facin trui, cosa que ens sembla del tot inadmissible.

Tota aquesta situació s'agreuja amb l'activitat musical de quatre locals de la plaça "La Drassana, Es Raconet, El Sótano Sur i Es Cantó", que sense la preceptiva llicència musical ni tenint els seus locals condicionats, eleven el volum dels seus equips de música per damunt del límit permès per l'Ordenança que regula aquesta activitat, i que des de les 19.00 h. i fins la matinada persisteixen amb la música. Els veïns venim denunciant aquesta situació des de l'any 1996, per tant, l'afirmació d'Antonia Kuhn en el sentit que els bars de la plaça no tenen música i no produeixen molèsties als veïnats és completament falsa. A més, els bars mai no han posat fre a actuacions especialment molestes en les seves terrasses en horari nocturns (crits, concentració de persones que toquen la guitarra i canten a ple plumó asseguts a les terrasses, etc.).

Volem puntualitzar que no ens declaram en contra de l'activitat empresarial existent, sinó que demanam el compliment estricte de la normativa municipal que regula aquesta activitat, especialment per ser aquesta una zona residencial. L'existència en la mateixa plaça de tres bars d'horari diürn "Arenas, Can Domingo i El Coto", que compleixen la normativa vigent pel que fa a horaris, mobiliari i ocupació de la via pública, és un exemple d'activitat empresarial de restauració absolutament respectuosa amb el desenvolupament de la vida veïnal, així com de perfecta integració amb el medi historicomonumental de la plaça.

Gairebé tots els residents a la plaça de la Drassana compten en els seus nuclis familiars amb infants i persones d'edat avançada, dos col·lectius en què la contaminació acústica nocturna de la plaça exerceix especial influència negativa en perjudici de la seva salut.

La Junta Directiva de l'A.V del Puig de Sant Pere. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris