algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

La Galàxia continua

El món està d'enhorabona. Sembla que finalment no s'acaba dia onze. Un modista trabucat va indultar la perifèria i va assenyalar una causa raonada per a la fi del centre del món, però només s'acabava el centre del món; la resta, seguia igual. Hauria estat interessant veure la Mir incrustrada a la torre Eiffel, com si fos un xupaxup sideral. No s'acabarà. George Lucas no pot permetre que la humanitat mori sense que la meitat delerosa per conèixer el primer capítol de la saga hagi sadollat les ànsies galàctiques. Així que tranquils: el món no s'acabarà fins que no s'hagi estrenat fins l'últim capítol de la guerra i, a més, s'hauran d'haver publicat com quatre-centes tesis doctorals sobre la influència de l'estirp sideral sobre el pensament post-postmodern. Els fans de la saga no són com els trekkies mimètics, ni segueixen la sèrie com si fos un grup de rock, adoptant maneres i vestuari. Afirmen sentir una atracció intel·lectual per la dialèctica entre el bé i el mal, pels clarobscurs evidents de cada entrega.

Són com els pornòlegs: no n'hi ha cap que s'hi hagi acostat amb afany purament erudit, i justifiquen una atracció eminentment lúdica amb elucubracions uns i elubricacions els altres per dignificar una afició que ja pot ser digna per se. Et diverteixen les aventures de l'epopeia-culebron? No cal sentir-se culpable. És com aquell que li agrada el futbol i es munta tot un edifici hermenèutic teoritzant cada barrera, cada potada i cada bandera de la cantonada.

L'episodi 1 dels monigotes serà tan obvi i tan efectista com la segona trilogia, que realment ha estat la primera, preexistent a l'inici fins i tot, potser, en la ment del seu creador. Veuen com...? Lucas és un geni, però, posats a triar, em qued amb l'ànec de la Warner.

Al de carn i ossos li haurem de donar les gràcies per haver-nos salvat de la fi del món... Res no seria el mateix si ens hagués deixat acabar la darrera dècada del mil·lenni sense saber com va començar la història que ja va néixer començada, i que no acabarà fins que no acabin les tres que vénen ara i les que vendran després, tot i que ja ha amenaçat (?) de no acabar la sèrie quan acabi la primera trilogia, que haurà estat la segona... O sigui, que la trilogia de trilogies de trilogies pot no acabar mai... Com el món.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris