algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Els patins

Volten amunt i avall desafiant el trànsit amb impunitat absoluta: són el vicsvaporup de la circulació palmesana, tan escleròtica ella. Els patins en línia proliferen, i ja s'han atrevit a baixar de les voreres. Es multipliquen a la velocitat de les pel·lícules xereques en la cartellera estiuenca. Pot ser una moda de temporada, una broma per als conductors canònics que ja flastomaven en veure un motorino o una bicicleta pel retrovisor. Però és una solució. Una alternativa als pedals i a l'autobús immòbil en una ciutat on transitar és cada vegada més difícil.

I ells són allà, ocupant un terç de carril, esquivant retrovisors. Desafien els semàfors, els carrers per a vianants, les direccions obligatòries. Són capaços d'entrar i sortir dels edificis "«correu comercial!»", de pujar i baixar escales, d'utilitzar l'ascensor.

Els nous centaures s'exposen més que en altres vehicles: passes per devora ells amb les finestres baixades i notes la bavarada d'adrenalina. Un nou esport d'aventura: patini per ciutat.

Crearan, segur, fílies i fòbies òbvies. I pot ser que desapareguin amb la fi de l'estiu, com certes seccions dels informatius diaris.
Algun analista de comunicació política ja ha pensat a aprofitar l'ocasió per vendre una idea "vendre fum" al partit guanyador (?) de les eleccions. La bicicleta i el bus són patrimoni dels verds i de l'esquerra, i seria difícil treure'ls el monopoli. Però la jove dreta balear ja ha pensat a explotar el boom de la circulació ciutadana en patins. Gran operació d'imatge: Joan Flaquer, Rosa Estaràs i Maria Salom ja en tenen uns "de marca alemanya, és clar", i practiquen en les possessions familiars. Abans de les tempestes de final d'estiu sortiran al més pur estil chica martini per transmetre dinamisme de cara al congrés d'octubre i preparar la moció de censura.

El moviment en la dreta més centrada es demostrarà patinant, després de la llenegada del mes de juny. Entraran al Parlament patins en peus. Això sí: la formalitat en el vestir no la perdran com els altres, i aquells mateixos assessors d'aquests polítics de disseny ja s'han posat en contacte amb una famosa firma nord-americana, que estudia crear patins en línia muntats davall d'uns mocasins. Això és elegància.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris