algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Homenatge a Alcanada

Aquest estiu, tot i el naixament del meu fill Tomàs, és un dels més tristos que record.
Fou a principi d'estiu quan acompanyat dels meus amics Joan i Mònica em dirigia a nedar a una cala prop de Cala Blava quan ja prop del camí que hi du vàrem trobar un guarda que ens barrà el pas. El meu amic Joan que sempre havia accedit amb normalitat a la cala, atès que viu pels voltants, no s'ho podia creure.

Vaig calmar-lo com vaig poder, però el dia ja ens l'havien amargat a tots.
Avançat el mes de juny vaig proposar a la meva dona anar a nedar a Cala Mesquida. Hi havíem anat altres anys i ens agradava perquè malgrat que no és una platja verge, només hi havia un parell d'hotels antics de tipus quasi familiar. Idò bé, en arribar enguany amb tota la meva il·lusió descobresc una obra dantesca que suposava la construcció d'uns tres-cents apartaments.

No crec que hi torni en molts anys per no haver de lluitar per un tros d'arena amb els més de 1.000 turistes que s'allotjaran als mencionats apartaments.

Finalment, ahir mateix, volia mostrar al meu sogre les meravelloses vistes i la calma que es viu al camí del Coll Baix a Alcúdia, però en avançar tres-cents metres pel camí de terra em sorprengué una visió estranya. Hi havia moviments de terra importants. Vaig pensar tot d'una: no pot ser el Golf d'Alcanada, no. El Golf, és a dir, la teòrica entrada es troba a uns dos quilòmetres d'aquí... La meva sospita es va veure confirmada poc després.

La destrucció d'un paisatge que jo pensava estava protegit és impressionant.
L'efecte que puguin tenir els apartaments de ses Covetes comparat amb el que s'ha fet i espera... a la península del Cap del Pinar és com compara el monopoli amb la borsa.

Crec que si sumam aquestres tres experiències meves a les de molts d'altres mallorquins ens trobarem amb centenars de casos de destrucció del nostre patrimoni natural, la major part segurament perquè hi guanyin diners un grapat d'alemanys i suecs, això sí, amb la complicitat d'alguns mallorquins que li han agafat gust al Mercedes.

Algú em pot respondre quan s'acabarà tot això? Gràcies.

Jaume Payeras Alzina. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris