algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Veïns de la Llonja: menyspreats

La situació del barri de la Llonja és absolutament inacceptable. D'ençà que l'Ajuntament de Palma va declarar-la ZAC, la situació "és ben curiós" ha empitjorat. De res no va servir la constatació pública i institucional que el nivell de renou registrat als habitatges sobrepassava de molt el màxim de decibels permès, ni tan sols s'han pres les mesures que haurien d'haver acompanyat de manera immediata una declaració com aquesta, que suposa l'acceptació, no del renou, sinó d'una veritable contaminació acústica en un barri residencial on hi viuen persones grans, nins, adolescents... que a partir de les 22.00 h. requereixen el silenci necessari per al seu descans, i que, desgraciadament, ja fa set anys que conviuen amb el renou en detriment de la seva salut física i psíquica.

Per què l'Ajuntament de Palma, després d'acceptar el problema, es renta les mans? No és el seu deure fer aplicar les ordenances que tant s'apressa a dictar? Per què aquest afany de legislar si vivim en un barri on la llei és una fal·làcia i on tothom fa literalment el que li dóna la gana? Il·lustrem aquesta afirmació: Al carrer Apuntadors s'han obert recentment dos bars nous, el Tres i el Ringo, que malgrat la declaració de ZAC funcionen sense llicència. El segon, instal·lat en un primer pis "la qual cosa està absolutament prohibida", ofereix música en directe. Aquest panorama el vivim els veïns amb una profunda sensació d'estafa, tristesa i indefensió. Per què s'obren nous bars en una zona que l'Ajuntament ha declarat acústicament contaminada? Ens vol acabar de rematar l'autoritat municipal? Per què permet que locals sense llicència obrin les portes? Quan es farà complir la llei en aquesta ciutat on els drets dels ciutadans són vulnerats sistemàticament per la mateixa autoritat que hauria de vetlar per ells?

Molts de locals de la Llonja continuen exercint la seva activitat musical amb les portes obertes. Per exemple, els tres bars del carrer Felip Bauzà, El Globo, Latitude i Bermudas, que a més de no tenir llicència, fan barbacoes al carrer sense cap mena de permís. Increïble, eh? Però n'hi ha tantes, d'irregularitats!

Molts dels locals denunciats reiteradament pels veïns no tenen llicència d'activitat musical. Enumerar-los ompliria tot un full, i l'Ajuntament ja en té coneixement. No obstant això, les denúncies no serveixen perquè s'acabin les molèsties.

La gent continua envaint els carrers del barri amb tassons i ampolles de vidre fent-hi trull fins a altes hores de la matinada: crits, baralles, càntics, les ràdios dels cotxes engegades a tot volum, en una paraula, festa diària a l'aire lliure. La Policia mai no actua contra aquest renou que es genera al carrer i del qual ni tan sols els taps de cera ens n'aïllen. A més, el barri desperta amb botelles de vidre pertot arreu, sense comptar les vomitades i els pipís que queden adherits al paviment i a les façanes. Déu meu, amb quanta brutor hem de conviure!

El nostre barri és Acire, però hi entren i hi aparquen tot tipus de vehicles amb total impunitat, especialment a partir de les vuit del vespre i fins a altes hores de la matinada. Un altre incompliment reiterat d'una disposició municipal que només il·lustra fins a quin punt n'és d'intrascendent la seva existència. Aquest és un breu resum de la situació del barri de la Llonja; suposam que podran entendre que als veïns ens falti poc per perdre la xaveta, suïcidar-nos o caure en una profunda depressió o malaltia nerviosa.

Associació de Veïns del Puig de Sant Pere. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris