nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

Noms propis

Sabia Jaume Font que no podria llegir el discurs en la constitució del Consell de Mallorca? Si no ho sabia, Maria Antònia Munar li estalvià un disgust. Així com estaven els ànims dels uemites congregats al carrer Palau Reial aquelles paraules haurien pogut costar, si més no, una siulada al valent batle de sa Pobla.

Antoni Alorda ha demostrat ser el pessemero amb més sentit institucional. No ha hagut de menester ser nomenat conseller per revisar la fórmula de promesa. En la primera sessió del Parlament balear no féu referència a l'autodeterminació. En la constitució del Consell de Mallorca, tampoc. Alorda és una persona coherent, que no pega bandades, encara que el vent bufi molt fort.

Sense nom (propi). Les àrees que cada partit s'ha demanat a les institucions estan en relació amb l'estratègia política que pensa desenvolupar l'organització. Així, si el lector té la paciència de revisar l'organigrama del Govern, veurà com en algun cas és molt evident que algun partit acota molt clarament el seu camp electoral i insisteix a entrar en un, que, fins ara, li ha estat vedat, tot i els molts esforços que ha fet per aconseguir-ho. Aquest camp, de moment, està ocupat. I per un aliat.

Joan Fàbregues m'ha contat que Carles Bona, el nou director general de Tecnologia, és un especialista en forats negres "dels de veres. S'ignora si aquests coneixements són aplicables a un altre tipus de forat astronòmic, l'existència del qual sospita el recent nat Govern de Progrés.

Pere Fullana, director general de Relacions Institucionals, ha assumit la dura càrrega d'ensenyar geografia als descendents de mallorquins residents a l'Argentina. El repte no exigeix gaires despeses. Basta enviar mapes de l'Illa a totes les cases regionals. O, si es vol personalitzar el tractament, un mapa a cada argentí que vulgui votar. Per exemple, si l'elector prové de Santa Margalida, el municipi ha d'estar encerclat amb bolígraf vermell. Com que el govern sortint acabava de posar en marxa la política exterior, no tingué temps de passar a aquesta segona fase del projecte.

Margalida Rosselló ha sorprès (la sorpresa parla malament de nosaltres) per la prudència i la maduresa mantinguda durant el procés de negociacions. Ara n'hi ha que li volen fer entendre que la unitat d'acció del Govern passa perquè faci servir el cotxe oficial. Quin país!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris