algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Carta oberta al batle de Palma

Som un usuari del taxi de Palma i estic indignat. A Palma manquen taxis durant l'estiu, en som testimoni i també víctima. Aquí hi ha una prova. El passat cap de setmana vaig haver d'anar a Barcelona i vaig agafar un taxi dissabte, a les 10.30 hores del matí, per anar al Port. Era un taxi d'emissora. Idò bé, en el curt viatge dues senyores cridaren a l'emissora sol·licitant un vehicle. Se'ls va dir, després de demanar-los on eren, que cap taxi de l'emissora estava disponible a la seva zona. No sé què varen fer, si en cridaren un altre o baixaren al carrer a provar sort o agafaren l'autobús. Suposem que alguna tenia una urgència. Com ho arreglaren?

Va ser a la tornada quan jo vaig patir el problema. Vaig arribar la matinada de diumenge a dilluns en el ferry de la Transmediterrània. Vaig desembarcar a les 2.30 hores i vaig haver d'esperar una hora sencera, fins a les 3.30 hores, per trobar-ne un de lliure. Els tres o quatre vehicles que arribaren al port eren insuficients. Després de molt esperar vaig anar cap al passeig marítim, on hi havia altres persones que esperaven. Tampoc no hi havia línia d'autobús, segons em digueren. Vaig sentir com una senyora que havia aturat un taxi li comentava al conductor: «He esperat vint minuts», «Hi ha vaga, per ventura?», però no obtingué resposta. Finalment vaig decidir anar a peu a casa meva, a General Riera. (...)
Hi ha algun culpable? Sí. L'Ajuntament. Els taxis, durant l'estiu funcionen treballant quatre dies i descansant-ne un. Jo no dic que no hagin que descansar, però s'haurà de cercar una altra manera de fer-ho. I si els titulars no donen abastament, que contractin un segon conductor. També hi hagué manca de taxis durant la Setmana Santa i l'Ajuntament s'obcecà a seguir aplicant els torns d'hivern. Ara falten taxis i l'Ajuntament insisteix en no flexibilitzar el sistema de dies lliures o bé fomentar la contractació de segons conductors.

I diré més. Si, com diuen els meus amics taxistes, la nit la cobreixen conductors contractats de segones, com és possible que l'Ajuntament prepari un projecte que prohibeix que hi hagi segons conductors? Això vol dir que quan hi hagi 300 taxistes menys (els segons conductors) hauré d'esperar no una sinó dues hores. Exigeix com a usuari que aquest projecte sigui arxivat i es prohibeixi als taxis romandre tanta estona a l'aeroport. I que es flexibilitzi el sistema de descans tant a l'estiu com a l'hivern. Si no es fa així l'Ajuntament se'n pot anar en orris perquè sembla que està més preocupat pels taxistes que no pels usuaris. I com que Pimem és el sindicat que ha convençut l'Ajuntament per fer fora els segons conductors també pot anar-se a pastar per defensar els seus interessos de gremi sense pensar en la ciutadania.

Hauria de tenir un poc més d'esment el senyor batle i deixar-se anar de ximpleries com el canvi de color dels taxis, que estan molt bé així com estan. Totes les empreses tenen rètols, però els taxis no. En canvi tenen un color prou conegut, assimilat pels 300.000 ciutadans de Palma. I per acabar només diré a Joan Fageda que es posi a treballar per solucionar el vertader problema: la manca de taxis a certes hores.

José Augusto Payeras Piña. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris