algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Un somni

A Catalunya defensaven el nou sistema de finançament autonòmic dient que aportava més de 300 mil milions de pessetes que no haurien rebut amb el sistema anterior.

Ara es troben en la curiosa situació d'haver d'explicar el seu entusiasme per aquest model de finançament que segons el Govern central, el seu creador, els ha aportat just sis mil milions de pessetes.

Potser els catalans tenen les xifres clares, però no es devien pensar mai que el govern del PP de Madrid presentaria el seu pla, entre altres coses, com un fracàs per a CiU. S'ha servit una oportunitat única a l'oposició catalana per deixar en dubte un dels «èxits» de Pujol.

El PP de Madrid pot beneficiar-se dins Catalunya si poden posar Pujol a la defensiva i crear-li dificultats per mantenir la imatge de tranquil·litat davant la negociació del nou pla de finançament que entrarà el 2001.

D'altra part, el PP ha volgut demostrar que les autonomies governades pel PSOE han sortit perdent amb la decisió dels seus governs de no participar en el nou sistema. Segons el Govern central han deixat de cobrar un dineral. És difícil per un govern autonòmic demostrar que no els haurien pagat més si el que controla la caixa diu que els ho hauria pagat.

Segons el Govern, les àrees que més s'han beneficiat són les àrees pobres que el PP governa. Hauríem de pensar que això no és una estratègia electoral, i que són xifres fiables. Però són massa semblants al somni d'un estratega polític per ser tan clares.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris