cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

I dels espanyols què?

Molts es queixen dels alemanys, que si compren, que si les seves festes, que creuen que Mallorca és seva... I de la invasió espanyola què? No diuen res de ferias d'abril, dotzes d'octubres («festa» que significa un genocidi per els pobles de Sud-amèrica), de la brutalitat de les places de braus amb la tortura d'un animal o la imposició de l'espanyol a les escoles, cinemes, idioma que va venir de manera violenta amb una ocupació militar que encara patim.

Clar que va ser una equivocació no deixar entrar mallorquins a la festa Wetten Das, però convé pensar també en altres comportaments dels alemanys, com el respecte a l'idioma propi, ja que molts d'ells parlen el català, o pel medi ambient i l'excel·lent conservació tant de la terra com de la casa que han comprat mantenint l'estil mallorquí.

No hem de patir dels alemanys, insults com pole sprech mir kristianisch (polaco habla cristiano) tant propi dels espanyols forasters, així com el mal costum de xerrar quasi cridant fins i tot a llocs públics. Per tant es fa innecessària l'expressió de rebuig gitterschiff! (barco rejilla); agressions per part de les forces d'ocupació (Guàrdia Civil i policia nacional espanyola) i de la delinqüencia majoritàriament vinguda de per foresterespanya que ens ha obligat a tenir-ne per aquí, alguns d'ells dins la nova presó que quasi ningu no volia, i que és mantinguda amb part de l'espoliació que patim per part d'Espanya. Convé recordar que el veritable perill per a Balears és Madrid i el seu repugnant centralisme espanyolista amb el suport dels gonelles. Basta veure totes les malifetes que han fet en tots aquest anys de govern conservador.

Antoni Llompart Grimalt. Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris