algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

En Grosske fa figa

L'acudit dels vuits i nous publicat a Última Hora el passat dijous dia 15 és extraordinari. Cap editorial no hauria pogut il·lustrar millor sobre el tarannà oportunista i demagog de què fan ús alguns polítics avui en dia. És per demés, al senyor Grosske li ha faltat temps per començar a fer d'Anselmo Martín. És comprovat de sobres que tot això d'ensumar el poder i els càrrecs fa perdre els papers a la gent.

Primer de tot el senyor Grosske promet la Constitució monàrquica sense utilitzar la falca per imperatiu legal, és clar que en aquell moment hi havia mitjans de comunicació per donar i vendre que testimoniaven la feta i també que s'hi jugava l'altre imperatiu legal anomenat protocol, cosa que l'havia de permetre accedir al càrrec, a la poltrona i al sou. Poc després, d'amagatons, el diputat Grosske retira del seu despatx el retrat del rei. Al capdavall, d'allò que es tractava era de mantenir un mínim de vergonya no fos cosa que els camarades, els simpatitzants o algun votant amb ganes de fiscalitzar-ho tot trobassin la baluerna sobre el seu cap.

Però el pitjor de la festa encara havia d'arribar. El trui estatal i internacional que ha provocat la retirada del retrat reial ningú no s'ho pensava i en Grosske afluixa; torna a posar al seu lloc el retrat de Juan Carlos. Sense cap pudor. Sembla que ho ha fet perquè és il·legal treure'l del seu lloc. El subterfugi utilitzat per justificar tot l'enrenou ha estat encara més indecorós: ha fet saber que no és res personal contra el rei "no en mancaria d'altra!!!", i ha carregat, com és costum, contra la campanya del PP per desacreditar el pacte, la qual ha qualificat de ser pròpia de l'extrema dreta. El final d'aquesta trista història era previsible; tots els polítics mediocres de l'esquerra sempre acaben utilitzant el mateix recurs: apel·len al suposat contingut feixista de les crítiques dels qui denuncien les seves fragants i innobles incoherències.

El permanent acte de contrició que fa IU des de la mateixa nit electoral és patètic i ens fa pensar malament, perquè les exigències d'UM no han fet més que començar. No puc negar que estic decebut. La gent de l'esquerra no pot tolerar aquests espectacles d'incoherència, principalment perquè la senyora Munar i el seu programa electoral no s'ho paga.

Finalment vull enviar un missatge de color verd: que ningú no ens vulgui vendre cap moto perquè sabem de sobres que fins i tot els hotelers estan d'acord que s'ha d'aturar la construcció de més autopistes. No podem acceptar pactes a canvi de moneda petita. La creació de noves institucions que s'ha demostrat que són burocràtiques i ineficaces, com és el cal del síndic de greuges; l'exhibició decadent d'una estètica suposadament progre pels passadissos del Parlament com a coartada formal del suposat canvi o el fre, encara que necessari, a la construcció de noves autopistes són moneda menuda. Per fer un viatge de tan curta volada hauria bastat votar el PSOE o UM. Per tant, si no és possible esperar res pus de vosaltres, val més que aplegueu i cap a casa, perquè, evidentment, la vostra motivació personal per jugar a fer política no interessa a ningú. Val més que us guanyeu la vida decentment.

Joan Mañez Alfonso. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris