algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Quatre anys per tornar

Si alguna cosa ha quedat prou clara amb l'acte de constitució del nou Parlament de les Illes Balears és que les profecies més negres sobre la viabilitat de l'anomenat Pacte de Progrés a les institucions autonòmiques havien pecat fins i tot d'optimistes, a la vista de la irresponsable actitud adoptada pels cappares de l'esquerra en el procés d'elecció del president de la cambra. La increïble frivolitat "reconeguda i assumida en veu altra per algun alt dirigent socialista predimissionari" amb què uns i altres jugaren amb la més alta representació de l'autogovern illenc és molt il·lustrativa de la vertadera sensibilitat institucional dels qui, fins fa un mes, es presentaven com els guardians de la puresa democràtica. Cal suposar que encara ens esperen més sorpreses com aquestes, que probablement mostraran el llautó de més d'un predicador d'ètica a temps parcial.

Però, tot i tenir motius més que suficients per sentir preocupació davant el que veim "el matrimoni de conveniència que sembla ens ha de governar encara ni tan sols s'ha consumat i ja s'hi detecten els primers atacs de banyes" el Partit Popular ha de rebutjar qualsevol lectura de l'actual situació que no sigui, exclusivament, pensar a recuperar legítimament el poder d'aquí a quatre anys, mitjançant una progressiva i seriosa tasca orientada a reil·lusionar l'electorat illenc amb unes propostes noves, imaginatives i honestes, per tal que la confiança de la gent cap al nostre projecte polític torni a assolir els nivells suficients per a garantir un desenvolupament integral del nostre programa.

Mirant el mapa electoral de Mallorca després del 13-J, podem comprovar que el Partit Popular conserva gairebé intacta una presència majoritària en els governs municipals, palesant així la seva inqüestionable hegemonia en el panorama polític insular. Precisament la potenciació de les polítiques municipals ha d'ésser, durant aquests pròxims quatre anys, uns dels eixos fonamentals de la nostra acció com a partit. Polítiques municipals senzilles en els seus objectius, viables en la seva execució i, sobretot, rigoroses en els seus plantejaments, a fi de diferenciar clarament davant l'opinió pública la frontissa que separa un partit responsable com és el nostre, d'aquesta confusa amalgama d'ambicions personals insatisfetes que es prepara a instal·lar-se al Consolat de Mar sota el pompós títol de Govern de Progrés.

Mentrestant, hem de continur fent feina des de la humilitat "que no pot consistir en l'autoflagel·lació histèrica ni tampoc en una autocomplaença autista" i des de la tranquil·litat que proporciona saber que, malgrat els errors que haguem pogut cometre i que ningú no nega, una part substancial de la societat balear continua pensant que les dones i els homes del Partit Popular són els més indicats per a dur endavant la gestió pública d'aquest país nostre. Aquest missatge ha de quedar prou clar, tant per als qui, des de fora, s'han aferrat a un clau que crema, a fi de rapinyar trinxes de poder a qualsevol preu, com per als qui, dins ca nostra, puguin sentir la temptació de convertir en fracàs el que no és sinó un triomf polític incomplet, i que només l'aritmètica electoral ha impedit que es confirmàs a nivell institucional.

El panorama, per tant, és clar: és hora que els 31 diputats del front anti-PP (la definició no és nostra, és de la gran majoria dels mitjans de comunicació) es posin les piles aviat i que no oblidin que governar és qualque cosa més que canviar els quadre dels despatxos oficials i anar sense corbata a les sessions plenàries. Aquestes polissonades estètiques de pesudo-progres reciclats poden fer més divertida la feina dels cronistes polítics, però no pasen d'ésser anècdotes més aviat ridícules. Ara hauran de començar a governar de bon de veres: reclassifcar terrenys (i pagar indemnitzacions), trobar solucions als residus o als problemes de l'energia i les comunicacions, decidir sobre la nostra cultura, dissenyar el futur educatiu dels nsotres fills, mantenir els nivells de benestar del conjunt de la societat illenca... I hauran de fer tot això des de l'abismal distància que separa els programes d'uns i dels altres, amb tot el risc d'inestabilitat que cal esperar d'una acció de govern que possiblement s'aguantarà amb filferro, penjada del sòtil i amenaçant cada dia a caure.

En el Partit Popular, per la nostra part, començarem des d'ara mateix a donar forma a l'alternativa política per a Balears que els ciutadans illencs hauran de refrendar d'aquí a quatre anys. Construirem, a poc a poc i amb bona lletra, una opció diferenciada del que el Goern de centreesquerra vol per a la nostra comunitat. Farem, en definitiva, la nostra part del joc democràtic amb lleialtat i responsabilitat, però exigirem que els que governen actuïn amb el mateix rigor i no acabin fent, empesos per la seva paranoia anti-PP, oposició a l'oposició. Per aquí si que no passarem.

S'ha acabat el bròquil!... deia el nostre enyorat Xesc Forteza en una de les seves comèdies. Efectivament, ara ha arribat el moment de passar de les paraules "sempre bones de posar una devora l'altra" als fets. En puritat democràtica, l'imminent govern del Pacte de Progrés ha de començar, com abans millor, a guanyar-se les sopes treballant al servei dels ciutadans d'aquesta comunitat. Que ho facin, i que ho facin prest. Nosaltres estarem a l'altra vorera del camí, amb els ulls ben oberts i la consciència tranquil·la. Tant de bo que no els passi allò que deien els clàssics, quan afirmaven que quan els deus "sempre capritxosos" volien confondre els humans, no tenien altra ocurrència que concedir-los els seus desitjos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris