cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Histò(è)ria

Han estat 30 dies tan histèrics com històrics per arribar a una foto històrica i gairebé histèrica. Tanmateix, si han d'escriure Història, ho determinaran els fets. Per deixar-hi una petjada que vagi més enllà dels retrats a les sales d'autoritats, hauran de treballar molt i procurar que els dies histèrics no es reprodueixin massa sovint.

En definir la seva estratègia d'adaptació al nou escenari, el Partit Popular parla de recuperar la seva capacitat d'enteniment amb altres organitzacions polítiques. És una gran virtut, però també una advertència al Pacte de Progrés de per on podrien anar els tirs de la molt lleial oposició.

En situacions de malentès intern, la suma dels vint-i-vuit diputats conservadors amb els de qualsevol grup parlamentari constitueix majoria absoluta. Resulta difícil imaginar els consensos que Matas pugui assolir amb Grosske o amb Margalida Rosselló, com no sigui per impulsar la creació de comissions d'investigació. Però, en el cas d'una hipotètica radicalització d'algun partit, el «pacte d'Estat» amb UM o amb el PSIB no s'ha de descartar. D'aquest exercici de «responsabilitat» conservadora, sempre en sortiria un aliat ferit. Per tant, per evitar dies histèrics, el diàleg intern s'ha de mantenir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris