algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Notícies sense contrastar a DdB

Durant els darrers dies, tots els mitjans de comunicació de l'Illa, i bona part dels estatals, han dedicat les seves millors pàgines a informar i, en algunes ocasions, a opinar sobre els pactes que estan fent possible un canvi de Govern a les Illes Balears, al seu Govern i a cadascun dels consells insulars. De tots els comentaris aparaguts, n'hi ha dos que han cridat fortament la meva atenció.

El primer fou quan, més per curiositat que per cap altra cosa, vaig voler llegir què pensava el «diario ABC», reconegut per la seva estima i la seva objectivitat cap a qualsevol idea que no sigui l'oficial, és a dir, la dretana. La veritat és que em va semblar tornar un bon grapat d'anys, més aviat dècades, enrere. El seu vocabulari escatològic parlant de «separatistas», de «comunistas», de «pancatalanistas» marca ben a les clares el «centre» on ha arribat el Partit Popular. Evidentment, els portaveus d'aquest partit indiquen l'espectacular gir de 180 graus que va realitzar el PP durant el seu darrer congrés, un gir llarg, enorme, quasi una excursió, que va servir per tornar exactament al mateix lloc des d'on sortien.

El segon és més recent, dia 14 de juliol, i va aparèixer a les pàgines del Diari de Balears. El seu títol és prou clar: «Antich rep el suport del PSOE estatal davant els atacs de Margarita Nàjera».

Realment pens que, encara que allunyats pel seu contingut, ambdós, els de B.P. del Diari de Balears i els de l'ABC, són cosins germans per la manera de tractar el tema. M'explicaré. El senyor, supòs, B.P. es permet escriure sobre determinades actituds de Margarita Nájera envers de Xisco Antich sense haver-se dignat, ni per un moment, a contrastar la informació que alguna ment purulenta li va passar.

Quan s'opina sobre les posicions de qualsevol persona el que sembla més correcte és contrastar les informacions que el periodista té, no tan sols pel propi codi ètic de qui escriu, sinó també per no caure en errors que confonguin els lectors del diari. En aquest cas, B.P. s'ha equivocat de mig a mig i, encara més, ha permès que la ment contaminant, interessada a desprestigiar Margrita Nàjera a tota costa, l'hagi enganat.

Tant la batlessa de Calvià, com l'equip de govern, com l'Agrupació Socialista de Calvià estam únicament interessats que Xisco Antich sigui president del Govern balear, perquè això suposarà una entrada d'aire fresc, net i pur tant al Govern balear com al nostre Partit.

Lamentablement, hi ha persones que estan més preocupades a propiciar la caiguda de Margarita Nájera que a guanyar les eleccions del seu propi poble, però això són temes interns del PSIB-PSOE i, com a tals, han de ser considerats dins les seves Executives, perquè fer-ho públicament, amagant-se en l'anonimat o posant-se a l'esquena d'un periodista, només serveix per mostrar posicions covardes i per fer equivocar a qui bonament les creu.

Manuel Suárez i Salvà, regidor socialista de Calvià.

N. de la R.
Senyor Suárez, la vostra carta es comenta per si mateixa. Teniu la mateixa opinió de la nostra feina que la que tenen alguns jerarques ultraconservadors. Les crítiques de Margarita Nájera per la manera com Antich i la comissió negociadora conduïen el pacte són públiques i publicades. El suport que rebé Antich del PSOE estatal va radiar-se. El to amb què us referiu a algun company de partit no deixa dubtes sobre la vostra «solidaritat» amb els que no són del vostre sector.

B.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris