cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

El patrimoni de Palma

Des de fa una sèrie d'anys, l'Ajuntament de Palma ha fet malbé bona part del patrimoni arquitectònic urbà, afavorint interessos privats i desinteressant-se per obres significatives que, en teoria, havien de ser protegides.

Hem vist com bona part del patrimoni de la Gerreria es perdia per sempre. Hem assistit a l'enderrocament de cases notables al barri de Santa Catalina i a actituds certament poc cíviques en altres casos també flagrants. Aquests dies s'han començat obres de «reforma» o «enderrocament» d'una antiga fàbrica que hi ha a la zona del Camp del Serralta, molt a prop del carrer Indústria. Se suposa que és un edifici que hauria d'estar protegit i segurament hi està. No seria gens estrany, d'altra banda, que ben aviat s'enderrocàs per construir-hi un edifici multifamiliar sense que ningú no alci la veu, ni ningú no protesti. Palma sembla dominada per la llei del «campi qui pugui», en la qual no pareix que només hi tenen el seu pes i poder els interessos de caràcter especulatiu i urbanístic. Tot el que fa olor de patrimoni arqueològic o arquitectònic no té cap interès, ni es fa absolutament res per protegir-los.

Una ciutat com Palma, cada cop més abocada al turisme, no pot menysprear olímpicament el seu patrimoni, entre d'altres motius perquè molts visitants de la ciutat s'interessen molt especialment per aquest tipus d'elements. Cada cop són més els turistes que no es limiten a visitar la Seu i que valoren el patrimoni. Esperem que des de l'Ajuntament canviï la política de protecció.

Miquel Fontiroig. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris