cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Necessitat

Un cop que Unió Mallorquina hagués dit que no pactaria mai amb el PP perquè el considerava una «mantis religiosa», havia de menester el PSM si no volia quedar a l'oposició o que altres formacions li perdessin el respecte que, com a frontissa, estaven obligats a mantenir-li fins ara.

El PSM, si la negociació es planteja en termes de bloc nacionalista, té més força, ja que els seguidors de Morro i de Munar sumen vuit diputats.

Els dos partits nacionalistes estan quasi obligats a entendre's si volen mantenir un paper central en la vida política illenca. El pacte representa una aposta arriscada per ells i no els queda més remei que ajudar-se. UM pot sofrir un desgast per la dreta en benefici del PP i el PSM per l'esquerra en benefici del PSIB. A més, si vol experimentar un creixement significatiu, el mallorquinisme polític s'ha de presentar davant els electors com una opció de «vot útil»: un sufragi crida un altre sufragi, moltes de paperetes criden moltes de paperetes. Entendre això és bàsic en contexts de bipolarització com les eleccions generals. La unitat d'acció "no la renúncia a la identitat de les parts" s'imposa amb una evidència aclaparadora. El PSIB i EU-EV ho han d'entendre, perquè cau pel seu propi pes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris