cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

L'holocaust del PSM

Els votants del PSM poden endur-se una gran sorpresa: han donat el seu vot a un partit que encara no ha madurat, que manté intacta la vocació opositora. A hores d'ara, els actuals dirigents del PSM aspiren a consolidar-se com a força de resistència en revalidar el PP de Jaume Matas en el poder de la Comunitat.

Els dirigents del PSM defensen tan aferrissadament els interessos del partit que no reparen en res més. Ells pensen que ha arribat l'hora de ser compensats per haver patit un humil segon pla en el Pacte de Progrés del Consell. I, amb aquesta justificació, no plantegen termes mitjans: o compensacions o l'holocaust.

Però els dirigents del PSM obliden que els seus votants tenien una raó que va més enllà de la política de partits i dels pactes de cadiretes: els votaren per un canvi il·lusionador. Per això, i si finalment no hi ha pacte, els dirigents del PSM tindran molt difícil de poder justificar la seva decisió opositora, quan tota la resta de partits sí que ofereix plens poders a UM en el Consell.

Tanmateix, i el que és pitjor, si finalment el PSM es desmarca d'un pacte de progrés per al Govern, és que els seus dirigents hauran trencat totes les expectatives de construir el gran bloc nacionalista per a les pròximes eleccions generals. Aquest fracàs històric i polític retardarà la vertebració del nostre país, que mai no serà tingut en compte fins que assolesqui, almenys, un representant nacionalista al Congrés dels Diputats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris