cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Les ensaïmades

«El secret de les ensaïmades és que a les set del dematí han d'estar en el punt de venda. Les millors no valen res si arriben al taulell a les deu. Heu de saber acabar a temps, perquè aquest és el principal servei als vostres lectors». Això li deia Paulí Buchens al subdirector, Jaume Jiménez, ja fa quinze anys; i els redactors escoltàvem i apreníem que el ritme de treball i la tasca en equip són essencials per aconseguir un bon producte. Però dins la simplicitat d'aquestes paraules no només hi havia l'interès d'un directiu de l'empresa per garantir una bona distribució. La seva observació era molt més profunda. Un diari ha de fugir de la fredor, i fins i tot de l'obsessió per la perfecció. Per ser de veritat bo, ha de ser calent, capaç de transmetre les emocions i el nervi dels que el confeccionen i redacten hora a hora. I ha de ser entranyable i imprescindible, com una ensaïmada. Fidel a les seves paraules i personalitat, Paulí ha partit, de manera impactant i abans d'hora, com l'essència del periodisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris