algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Paulí i el Parc de la Mar

Quan a un li tallen un braç, queda manc; jo, Paulí, acab de quedar-me manc. En un moment de grans projectes, de grans aspiracions, em sent encara més manc, quasi sense braços. Els adéus sempre solen ser inoportuns, però el teu ha estat el més inoportú de la meva ja llarga existència.

Recordes, Paulí, quan ens coneguérem. Tu acabaves d'estrenar la batlia de Palma, que et convertí en el batle més jove d'Espanya. Jo acabava d'estrenar la meva presència a Ultima Hora. Aleshores em sentia un enfant terrible i desitjava amb el meu primer diari en castellà ser fort, independent i insubornable. El dia que, contra tots els pronòstics, vares ser nomenat batle, Ultima Hora et dedicà una bona estopejada, que jo mateix vaig escriure, a causa que no ens vares voler oferir "amb bon criteri polític, he de confessar-ho i ho confés" una entrevista en exclusiva. No et vares enfadar, més aviat em visitares en els sòrdids soterranis del meu despatx del passeig de Mallorca on s'imprimia el diari. Allà, crec, començà una llarga, segura i ferma amistat que durà fins ahir al voltant del migdia. Només existí un petit nigul en la nostra amistat: quan et fotografiàrem amb Paula, "resignació, ben volguda Paula, molta resignació" foto que publicàrem amb un títol que deia: «El batle té al·lota». Després de l'empipament vares entendre les meves explicacions: eres un home públic, fadrí i era notícia de les bones que tinguessis al·lota.

Després de quasi un quart de segle de bona amistat i de gran col·laboració "el Grup Serra no seria el que és sense els teus consells savis i encertats", ahir a l'horabaixa quan s'inauguraven les escultures de la Universíada, algunes d'elles en el parc de la Mar, estava pensant que eren necessaris molts de llaços negres en el parc, un parc orgull de la ciutat gràcies a tu. Quan pareixia que la zona es convertiria en un monstruós pàrquing "«Parc sí, pàrquing, no», recordes Paulí, tu tingueres el suficient coratge per lluitar contra els interessos creats i convertir la zona en el bell parc actual. En aquest moment, batle Fageda, propòs que una part del parc dugui el nom de Paulí Buchens, el seu creador.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris