nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

La Universíada

Des que les Illes han de ser la seu de la Universíada 99 tot el món de la política i de l'esport s'ha mobilitzat. Però a qui beneficiarà aquest esdeveniment de caire mundial? En teoria a tots els universitaris del món els quals practiquen un esport federat. Doncs bé. Com a federat d'un esport reconegut mundialment i que es practica en una immensa majoria de països, em va sorprendre que nosaltres (un grup d'uns 20 universitaris, només a Mallorca) no teníem dret a participar en aquesta competició. I quin esport és aquest que no és reconegut en l'àmbit de la Universíada? Doncs és el trot. Malgrat això els nostres estimats organitzadors tampoc no han volgut presentar-lo com a esport d'exhibició, cosa que no ho acab d'entendre.

Aquest esport mou milions de doblers arreu del món i és mundialment reconegut en països com França, Suècia, Nova Zelanda, o fins i tot a la petita Malta és un esport molt estimat. El trot a les Illes de cada vegada mou més gent i a la vegada més doblers, i així ho demostren els resultats. I llavors, què passa amb els universitaris que practiquen el trot? Es veu que els responsables de la Universíada s'estimen més gastar els nostres doblers amb altres coses tan distanciades de l'esport que s'obliden del que és en si l'esperit de la Universíada. Una competició d'esportistes universitaris.

Jo em pensava que enguany seria la millor oportunitat de demostrar al món que a Mallorca hi ha un esport molt estimat que és el trot. Però segurament el que es mostrarà de les Illes serà una costosa desfilada, molts pavellons i molta festa.

Joan Antoni Seguí Vilanova. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris