nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Una carrera brillant

Fan cara de satisfacció i duen un somriure de més d'un pam. Han sabut sortir-se amb la seva. Amb el cas del lli semblava que s'estava a punt de destapar el bullit de les subvencions d'agricultura, que ara acabarà en no-res, per acord amistós de totes les parts implicades.

Les subvencions que la UE dóna als productors de lli estaven pensades per posar fi a una situació de dependència. Europa comprava tot el lli a fora. Fa dos dies, algú em preguntava què era el lli. Doncs pel doblers que hi han tirat, sembla que és un producte vital sense el qual molts no sabríem viure. S'hi han abocat doblers a bastament com per regalar-nos a tots una camisa de lli durant la campanya electoral i encara afegir-hi suficients rajoles de linòleum, també fets a partir del lli, com per reformar totes les cuines d'Espanya. Però els doblers no s'han destinat a això. S'han repartit feixos i més feixos de doblers amb el resultat que ara, a més d'una manca de lli, tenim un misteri: com és que no tenim més lli del que teníem quan vàrem començar?

No n'és el primer cas. Qui no ha sentit comentar històries semblants amb subvencions a les oliveres o als cereals? Per anomenar dos casos més de ca nostra.

L'assumpte del lli es va treure durant la campanya electoral. Es va intentar treure-li un profit com a arma contra el PP i ara que han passat les eleccions, tot són grapades per tornar-lo a tapar.

No va ser gaire esperançador saber de Loyola de Palacio que fa anys s'havia obert una investigació sobre la legalitat de les subvencions al lli que encara s'havia de concloure. Quants anys més haurem d'esperar per saber-ne els resultats?

Es comença dient que la ministra-candidata a Europa ha de dimitir. Llavors es diu que els responsables de la malversació de tants doblers són els presidents de les comunitats autònomes, Bono del PSOE el primer. Algú diu que en aquest cas tots els presidents autonòmics hauran de declarar, Pujol també. Pujol diu que no hi anirà. Es gira la truita i tots arriben a acceptar que no es presenti ningú i gairebé es tanca el cas.

Les cares duen un somriure de satisfacció per un motiu molt clar. Han sabut controlar un dels episodis més arriscats dels que sorgiren durant la campanya electoral. Es torna a posar el tap als casos que podrien posar fi a carreres polítiques brillants de persones que no han estat per damunt de la corrupció i els interessos de partit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris