muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
14°

Cara a cara, esquena a esquena

És desitjable que el cara a cara de Matas i Antich hagi donat fruits, és a dir clarícies de com ens pensen governar si guanyen o de com pensen fer oposició. Per ventura és molt més important aprendre de fer oposició, ja que si els governs estan més o menys sotmesos a control i al juici crític, imparcial i objectiu dels mitjans de comunicació públics i privats, l'oposició campa per les seves pastures sense que absolutament ningú els digui ni ase ni bèstia: i, així, no hi ha manera de corregir-se.

Sigui com sigui, és el cas que els senyors Matas i Antich representaren un dels autos sagramentals antany seguits amb més passió, el famós cara a cara electoral.

Quines conclusions va treure el contribuent de la confrontació ideològica i programàtica dels líders dels partits estatals que volen governar aquesta província és, per a aquest servidor de tots vostès, un misteri insondable.

Ho dic perquè personalment em sent impotent a l'hora de treure alguna conclusió que tengui una mica d'agafada, alguna conclusió que em servesqui per orientar-me a l'hora de fer deposició del vot.

I encara em pregunt per què no hi ha representació/confrontació ideològica i programàtica entre partits d'implantació estatal i provincial: deu ser que és una qüestió menor, irrellevant, però que els resultats de les darreres eleccions ho desmentien. I el bipartidisme, per molt que s'hagi cultivat amb males arts per part dels dos partits grossos "no grans", no s'acaba d'implantar. A molts ens agradaria assistir a una representació on es confrontassin els models autonòmics dels partits estatalistes i els dels partis localistes. Però es veu que no deu convenir, perquè els grossos se'n guarden com de caure. Hi ha massa por a les idees, a les estratègies o als interessos "mira que ho posam fàcil.

I, sense sortir d'aquestes vegues mediàtiques, què se n'ha fet, del cara a cara de Fageda i Antoni Roig, promès pel Partit Popular i posteriorment desnonat per l'actual batle en funcions? Si ja començam per no complir aquestes promeses de campanya, hem de suposar que, si es dóna el cas de repetir despatx, de cop i volta canviaran de natural i compliran promeses per un tub?

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris