nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Els ous del pollastre

La informació és un material molt resistent i encara més flexible. Bé, la perogrullada no es pot mantenir ni un instant més si no es proposa un episodi il·lustratiu, molt il·lustratiu, d'aquesta dolorosa obvietat. Qui va seguir els telediaris de la televisió indirectament controlada pel Govern central, va poder observar, sense esforçar-s'hi massa, la representació següent: mentre la informació sobre els ous de gallina i la carn de pollastre s'ubicava a Bèlgica, estàvem davant d'un gravíssim atemptat contra la salut pública, i els locutors de migdia i vespre varen saber projectar-hi una entonació molt apropiadament indignada. La llàstima va ser que un d'ells es va referir «a los pollos y sus huevos», lapsus que va desdramatitzar involuntàriament la santa arenga contra l'Estranger.

Bé, arriben els pollastres a Alacant, i la qüestió ja perd virulència, diríem que la seva gravetat es dilueix en les asserenades explicacions d'un responsable ministerial. No es tracta que hagi o no hagi arribat pollastre portador de dioxines estrangeres i que aquestes dioxines s'hagin distribuït pels territoris espanyols. Es tracta, simplement, d'empeltar-nos un missatge de calma i tranquil·litat, perquè, encara que hàgim consumit pollastre i els seus ous, no hi ha cap perill per a la nostra salut.

Deu ser que Espanya va tan bé, tant, que un aliment contaminat es descontamina just tocar terra espanyola. I tot gràcies a ja sabem qui. També era així durant el règim anterior, el del general Franco Bahamonde. No hi ha temps que no torn. L'escenificació d'una notícia tan malavinent il·lustra les necessitats d'aquest període electoral "i de qualsevol altre: el mateix concepte de problema només es pot associar a l'oposició "i viceversa, com és natural", fins al punt que s'arriba a fer desaparèixer problemes que no existeixen. Pura màgia Borràs. Així, d'entrada, a quina persona de coneixement se li ocorreria culpar el govern central, el partit que el substenta, pels pollastres i pels ous contaminats? Però, per si de cas l'oposició jugava als equívocs, la televisió oficial s'avança a aquesta possibilitat i ens encoloma una història que només pot filar algú que ens tengui tots per beneits. Deu tractar-se, sense cap dubte, d'un pollastre amb els ous contaminats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris