nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
20°

Medi ambient i eleccions

Voldria en aquest espai denunciar la contínua destrossa que està sofrint l'illa de Mallorca i, per extensió, les Illes de Menorca, Eivissa i Formentera.

Ja fa un any, vaig posar a la xarxa d'Internet una pàgina web de denúncia amb fotografies impactants, però reals, i fetes per mi mateix, de la destrucció sagnant que podia observar en recórrer l'Illa.

Crec convenient que ara que ja s'apropen les eleccions autonòmiques i les municipals, que la gent del poble, que estima Mallorca, que a l'hora de votar tengui en compte les imatges que poden contemplar per ells mateixos en qualsevol indret de les Illes: ferotges urbanitzacions que ho arrasen tot, immensos camps de golf, ports esportius a moltes platges, macroaeroport, incineradora... que poc o gens milloren la qualitat de vida natural dels mallorquins. Allò que sí han aconseguit amb les urbanitzacions és omplir de ciment els meravellosos espais naturals que tenia l'Illa fins fa poc temps i augmentar desmesuradament la població amb gent d'altres regions d'Espanya i de l'estranger. Amb el macroaeroport, s'ha augmentat tres vegades més el temps d'estada per l'aeroport del que es necessita en un aeroport petit. Amb la incineradora, carregar l'aire de toxines i altres fums; amb les autopistes, destrossar el paisatge agrícola i incitar a l'ús del cotxe... I ben prest tindrem més centrals energètiques, dessaladores, embassaments d'aigua, etc.

El més trist de tot això és que el paradís natural, pel qual molts de turistes han vingut a Mallorca, i que sols la natura havia estat capaç de crear, ja no el podran gaudir mai més les generacions futures, per culpa d'unes persones que més prest o més tard desapareixeran.

Per acabar, crec que argumentar que per generar més i més turisme cada temporada és necessari tot això, és de gent que no estima gens Mallorca, sinó que, per contra, només li importen els doblers.

Pere Payeras. Inca

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris