cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Benvingudes siguen les eleccions

Ja falta poc per arribar a dia 13 de juny, data prevista per a les eleccions municipals, autonòmiques i europees. I això es nota. I no es nota només per les ingents quantitats d'informació que generen en els mitjans de comunicació. Estic convençut que fins i tot una persona que no llegesqui la premsa, no escolti la ràdio i no miri la televisió, si és que n'hi ha qualcuna d'aquestes, també se n'ha adonat, i sense sentir-ne parlar.

N'hi ha que troben que hi ha massa processos electorals. I ja hi hem de tornar?, he sentit a dir algunes vegades. Però crec que som molts més els que pensam que la periodicitat és massa llarga. Pel meu gust hi hauria d'haver eleccions cada any.

Els períodes preelectorals, i encara més si són municipals, són els més adients per aconseguir solucionar problemes i per rebre salutacions i bones cares dels polítics. És en aquesta època quan els candidats més s'esforcen per connectar amb els seus conciutadans. I, sobretot, quan el governant de torn intensifica espectacularment els seus esforços per mantenir-se al càrrec. Els beneficiaris de tan descomunals atencions solen ser els possibles votants, que veuen com aconsegueixen moltes de les seves peticions que feia més de tres anys que demanaven. I algun benefici inesperat que ni tan sols havien sol·licitat.

Al meu poble, per exemple, des de fa molts mesos s'estan portant a terme les obres de canalització del clavegueram i l'aigua potable. Cada vegada que s'acabava un carrer, en els millors dels casos s'aconseguia que se posàs una fina capa de formigó sobre la síquia tapada, i en els pitjors, la majoría, ni això, sinó que es deixava la terra a la vista, sense cobrir, amb els conseqüents problemes de pols per als veïns. Idò bé, ara, a la fi, després de peticions i més peticions desateses, s'ha començat l'asfaltat. El meu carrer ha quedat una meravella, si bé les males llengües diuen que l'asfaltat és de mala qualitat i la capa és prima, per la qual cosa no durarà gaire. Amb un poc de sort, però, aguantarà tota la legislatura i d'aquí a quatre anys més ens el tornaran a arreglar. Algú pensa que ho han deixat córrer fins ara perquè la gent ho tengui més fresc i se'n recordi més a l'hora d'anar a votar. Jo no ho crec així, pens simplement que en aquest moment els és molt més difícil no atendre les queixes, perquè la cadira balla. Diumenge passat es va inaugurar el nou enllumenat públic, que ja funcionava des del passat més d'agost. La festa va ser sonada: ballada, xeremies, coca, discursos, fotos amb el president Matas,...

Tots els majors de seixanta-cinc anys de Campos, igual que a altres municipis mallorquins, han rebut una carta signada pel batle comunicant-los que l'ajuntament els convida a una excursió-dinar a Lluc. I encara n'esperen més. Record que quan era adolescent, per la nit de Cap d'Any, amb la colla solíem organitzar una festa. I ho vivíem d'una forma tan intensa que, quasi sempre, ens ho passaven millor els dies previs amb la preparació que el mateix dia 31 de desembre a vespre. Amb les eleccions, pels polítics no ho sé, però pels ciutadans també sol passar el mateix. Ens ho passam molt millor en període preelectoral que el mateix dia de l'anomenada festa de la democràcia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris