cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Ja està bé de Feria de Abril

No puc comprendre com es pot permetre l'abús d'una cultura damunt una altra. A mi ja m'agrada visitar llocs i conèixer els seus costums. Ara, ha de ser quan jo vull i al lloc que vull. El que em posa negra és haver de suportar una festa imposada al més estil feixista dels anys quaranta, per un poble opressor que m'obliga a aprendre la seva llengua. Vergonya em faria si fos un polític illenc, estar a una «caseta» fent propaganda del meu partit. Però com diem en mallorquí: «a plaça tot se ven».

Per això, i perquè no vols una festa que no té res a veure amb la teva cultura, i en canvi t'agradaria una Fira de les Illes que gaudís com a mínim de les mateixes subvencions oficials que la Feria de Abril, et deman, amic lector, que en lloc de cantar por soleares, et passis els vestits de lunars, els serrells i el finito per l'entrecuix. Que no visitis la Feria, que no votis pels partits que hi estan; que demanis una Fira d'aquí i que visitis les fires i festes que ja es fan a Ciutat i a tots els pobles de les Illes; que donis suport a tot el que tingui relació amb la nostra cultura.

I si com diuen els castellanoparlants i algun mallorquí: «si no hubiéramos venido a Mallorca aún iríais con carro y mula», contestau-los que més val una mula que estira un carro que un ase caminant cap enrere.

Txus. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris