cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Contractar Sopa de Cabra

Un any més, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i altres entitats organitzen una sèrie d'actes nacionalistes el 25 d'abril a València ciutat. Un any més, dies abans els policies espanyols planegen estratègies, preparen les armes, les furgonetes, les càmeres de l'helicòpter, els uniformes d'antidisturbis, s'entrenen corrent d'aquí cap allà pegant cops de porra a l'aire, etc., pensant en la càrrega que se sol fer contra els manifestants quan la manifestació ja ha acabat. Un any més, també, hi haurà un concert de rock a la plaça de bous, però, aquest pic, hi ha la possibilitat que el públic no acabi d'estar del tot d'acord amb els grups contractats per tocar.

Enguany les motivacions de la gran manifestació se centren en la reivindicació dels drets dels pobles d'Europa que no tenen estat, o, per dir-ho d'una altra manera, en la defensa dels pobles d'Europa que tenen un estat que els sobra. En conseqüència, els grups de música triats per al concert són representatius, cada un, d'una nació sense estat (o amb un estat que la nega). Molt bé, agaf el programa per informar-me dels noms dels grups i llegesc: Al Tall (Països Catalans), Berrogüeto (Galícia), Kepa Junkera (Euskadi), Gorky's Zygotic Mynci (Gal·les), Sopa de Cabra (Països Catalans). Què? Torn a llegir per confirmar el darrer nom, abans de prendre la decisió de quedar petrificat: Sopa de Cabra. Sopa de Cabra?? El primer i el darrer que em deman és que què hi foten aquests aquí.

El grup Sopa de Cabra va aconseguir un gran nombre de vendes el 91 amb el seu darrer disc de rock en català, fet que va provocar una pujada de fums als seus membres, i el 93 varen treure un disc en espanyol per tal d'incrementar el seu públic, tot i que això va anar a l'inrevés. A partir d'aquí, tornaren a la llengua catalana. Així, aquest grup representa tota aquesta gent que, des de fa un parell de segles, ha substituït la parla del seu poble per aconseguir una millor situació social o econòmica. Aquesta gent ha estat "i és" la principal responsable de l'estatus actual d'aquest país, des dels primers nobles catalans que s'acostaven a la corona castellana (tot fent el canvi de llengua) per tal d'obtenir més privilegis, doblers i honors, fins a tots els «Sopa de Cabra» d'avui.

El cas és que és molt fort, per part dels organitzadors, contractar aquest grup per actuar en una diada en què es defensen les nacions sense estat, perquè aquest grup no pot representar, de cap de les maneres, els Països Catalans. És una aberració, com si el President de la Generalitat Valenciana llegís el manifest o com si es convidàs per tocar a una banda de música de l'Exèrcit (que per això sí que ja no pag entrada).

També, si demanam el parer al Papa, aquest potser ens digui que el millor camí és el del perdó. Però ja sabem que el Papa no és el millor exemple d'individu sensible amb les llengües sense un estat de més de 468 km quadrats (va per Andorra). A més, perdonar què? Perdonar el màxim delicte que pot cometre una persona "a part de, en segons quins casos, matar i coses d'aquestes? Perdonar un comportament que és el que ha permès que el nostre país sigui dominat per un dels estats més insensibles i ases d'Europa?

Per acabar, que quedi clar que Sopa de Cabra no tenen cap culpa que jo hagi dit, ara, quatre coses sobre ells. La causa són els organitzadors del concert, que han estat terriblement inconseqüents. Esper que no es produeixi cap intent de boicot per part del públic, perquè només faltaria que, amb una mínima excusa, els policies espanyols, a part de carregar fora de la plaça de bous, després també ho fessin a dins.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris