nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Muro, municipi titella

Sóc un ciutadà veí de la platja de Muro, emprenyat i impotent davant l'actitud de submissió de l'Ajuntament enfront als empresaris hotelers. Supòs que aquesta actitud covarda no és patrimoni només de Muro, però em decidesc a denunciar-la perquè és la que conec de més a prop.

Ja sé que no es tracta de temes d'especial rellevància però exposaré l'actitud del Consistori murer en 3 ocasions en què he considerat que defensava uns drets totalment legítims que per mala sort meva topaven amb els dels hotelers.

1r. Després de recollir quasi 2 centenars de signatures que s'adherien a una carta al seu diari per demanar que l'Ajuntament retiri o reconsideri la neteja diària de la platja amb una excavadora, la resposta va ser: «No ho podem fer, no sigui cosa que els hotelers s'enfadin. Pensa que si els turistes veuen algues a la platja ens quedarem sense turistes». Sense comentaris.

2n. L'enllumenat públic i els serveis de neteja i jardineria dels voltants del meu domicili només funcionen en la temporada estuiuenca, o sia, quan els hotels del costat tenen obert. Deman a l'Ajuntament que donat que pagam els imposts (i vaja contribucions!!!) corresponents ens pertoca gaudir-ne tot l'any. Resposta: «No podem fer res perquè on vius forma part d'un polígon propietat d'un hoteler i com que a ell no li interessa entregar l'obra per no tenir més despeses...». Increïble però cert; espais «públics carrers, voravies, etc. propietat d'un hoteler!!

3r. Recentment s'ha iniciat al costat de ca meva la construcció d'un hotel. Les excavadores fan feina des de les 6 i mitja del matí inclosos dissabtes i diumenges!!!. S'ha acabat dormir am normalitat. Des de fa quasi un mes deman a la Policia Local, a l'Ajuntament i al batle facin complir l'horari legal de renous; ni més ni menys. Resposta: evasives, silenci i manca de decisió, o en llenguatge vulgar: «Baixada de calçons».

Sempre igual; els interessos particualrs per sobre dels generals. Així som en aquesta Illa. Els de sempre, continuen controlant-ho tot. Ja poden dir que «España va bien» o que «Ho tenim tot». Aquí, ara i sempre, els vertaders poders fàctics són els qui tots sabem. Que no em vénguin amb protecció de 500 metres de la costa, amb prohibició de nous nuclis urbans..., tot això de les DOT no són més que DOIS. Qui ningú s'enganyi; aquests senyors no cediran ni un mil·límetre en les ambicions especulativo-constructives, i si han de passar per sobre de qualsevol pobre i insignificant ciutadà ho continuaran fent; el que és més trist és que les institucions siguin còmplices de tot plegat amb aquesta actitud.

Bernat Picó Aguiló

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris