nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Na Rosa Estaràs i ses nostres modalitats

L'altre dia vaig veure un llibret d'informació per a joves estudiants d'idiomes que vulguin fer viatges per a practicar-ne. A la portada duia unes lletres que deien TIVE, que és l'Oficina de Turismes juvenil del Govern balear. El llibre és editat de la Direcció General de Joventut i Família, que depèn de la Conselleria de Presidència, que, si no ho duc errat, és en mans de na Rosa Estaràs.

Com sap tothom, cada vegada que qualsevol membre del Govern Matas bada la boca per parlar de la llengua de les Balears, cada tres o quatre paraules surten «ses nostres modalitats».

Bé, vaig dir jo, ara vaig endarrer de veure quin ús en fan, de ses nostres modalitats, els del Govern d'en Matas. Agaf el llibret de TIVE, l'obr, i què vos pensau? Ni modalitats insulars, ni bilingüisme, ni res de dres. Allà les úniques modalitats que hi figuraven eren les modalitats estàndard de la llengua espanyola.

Sra. Rosa Estaràs, no sé gens què pensau conscientment. Ara, inconscientment i a la vista dels fets, està clar: El català o mallorquí no és cosa de joves. És cosa de quatre «payeses» vells de mala mort. Llavors vos anomenau «no-nacionalistes», quan en realitat és que viviu immersos dins el nacionalisme imperial hispà. Tan immersos hi viviu, que no en sou conscients, del vostre espanyolisme extremat i, en el fons, estugós a més no poder de qualsevol cosa que faci pudor de mallorquinitat. Com en podeu ser conscients, si no heu coneguda altra ideologia mai? Per ventura els peixos de la mar se senten gens en remull ni que estiguin gens banyats d'aigua?

Jordi Caldentey. Unió Mallorquina. Manacor

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris