cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

El transport públic a Palma

Som usuari habitual de la línia 10 de l'EMT, concretament agaf l'autobús a Son Oliva i a la porta de Sant Antoni. Des de fa alguns mesos i per diversos motius la puntualitat i eficiència d'aquest servei públic s'ha anat deteriorant dia a dia i ha obligat molts d'usuaris o bé a deixar d'utilitzar l'autobús o bé a agafar un taxi.

Tant en un cas com en l'altre, crec que respon a un acte amb premeditació i traïdoria que respon a una política que no és nova en el Partit Popular, com és la de potenciar el transport individual i privat en detriment del transport públic.

No m'entretendré a explicar els avantatges per als usuaris i per a la ciutat en general que té el transport públic envers el privat, ja s'ha escrit molt sobre això i tothom ho sap. El que vull fer és explicar les «tortures» a les quals ens veim sotmesos els usuaris d'aquesta línia i que sense por d'equivocar-me ho podria estendre a moltes altres:

1: Difícilment arriba puntual.

2: De vegades, en lloc de passar cada 15 minuts ho fa cada 30 o més, amb la qual cosa, a més de fer tard a la feina, els que tenim la sort de poder-hi pujar sense que l'autobús passi de llarg, hi estam com sardines.

3: La posada en marxa de la calefacció o de l'aire condicionat, de vegades respon més a l'atzar, que a un criteri lògic fruit de les condicions meteorològiques del moment.

4: Els autobusos estan bruts i la majoria no disposen de les mesures de seguretat revisades: extintors en males condicions, martells per rompre els vidres en cas d'incendi que han desaparegut, indicatius de «parada sol·licitada» romputs i aferrats amb un simple adhesiu, etc... En parlarem quan hi hagi alguna desgràcia...

5: Els carrils de bus estan sempre ocupats i molts cotxes aparquen en doble fila fent que, encara, sigui més lent. Es veu que les multes d'ORA donen més ingressos que aquestes i com que el lema d'aquest govern és únicament i exclusiva la rendibilitat econòmica (i electoral...).

Totes aquestes deficiències van acompanyades de l'estrès del conductor que el/la pobra, sense ser responsable de totes aquestes deficiències, se li exigeix el miracle que l'autobús arribi a la destinació a la seva hora. Molts d'ells són també usuaris d'aquet servei i saben ben bé el que dic perquè també ho pateixen, l'únic avantatge que tenen és que ells no paguen.

Quan els responsables polítics d'aquet caos deixin d'utilitzar tant el transport privat i utilitzin el públic de manera habitual i no un dia per quedar bé, sabran que el que dic és cert i en alguns casos pitjor. Però que hem d'esperar d'un govern que només fa macroaparcaments, autopistes, benzineries...?

Carles Valentí. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris