nubes rotas
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
15°

Dia mundial de l'aigua

Ningú no dubta ja que l'aigua és a tot arreu un bé imprescindible i massa sovint prou escàs. A les illes Balears i Pitiüses en feim un consum exorbitant que en posa tant en perill la quantitat com la qualitat.

Sa Marineta, el passat (?) barco, el transvasament de sa Costera, les plantes dessaladores... no resolen el problema de fons "a més de ser solucions molt cares i de vegades agressives amb el medi", ja que la demanda d'aigua potable derivada dels usos residencials i turístics augmenta any rere any, amb la conseqüència de la salinització d'uns aqüífers cada cop menys abundosos; això quan s'experimenta paral·lelament una constant reducció del consum d'aigua per a usos agrícoles.

Un Pla hidrològic que no «apliqui» l'estalvi (tarifes progressives, reducció en les fuites de la xarxa pública, aprofitament de les aigües pluvials, etc.), la racionalització (aturar el creixement urbanístic i de serveis turístics, molt especialment els camps de golf i la creació denoves urbanitzacions) i la reutilització de l'aigua «potable» (reg de camps de golf ja construïts, construcció, determinats cultius, etc.) no soluciona el problema més que a curt termini, de manera que ajorna la problemàtica per a un futur incert.

Josep Serra. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris