cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 26°
28°

L'Ajuntament de Pollença i les zones verdes

A l'Ajuntament de Pollença li ha agafat darrerament la dèria de netejar les poques zones verdes del seu municipi. Imagin que això respon a la seva manca d'idees i a no tenir altres llocs on invertir els doblers. I pos netejar en cursiva perquè resulta que ho fan d'una manera molt peculiar.

Començaren el passat mes d'octubre als vials de la urbanització de Gotmar, la qual té com a vial més gran el carrer Falcó, el qual té a cada costat 26 metres de zona verda que no s'havien netejat en 30 anys. Sembla un bon principi.

Els criteris utilitzats per l'Ajuntament per realitzar la neteja d'una zona boscosa estan molt lluny del que haurien de ser, sobretot tenint en compte les més elementals normes de respecte al medi natural i amb un mínim de sentit comú. Cal esmentar que les normes del mateix Ajuntament per realitzar aquestes tasques van ben encaminades: respecte als arbusts i al sotabosc. No passa el mateix amb les normes respecte als arbres; les distàncies mínimes entre arbre i arbre han de ser de 7 metres, la qual cosa és una barbaritat. Però això no és tot; ara a un altre carrer de la mateixa urbanització es tornen a plantar arbres, després d'haver-los llevat, incomplint aquestes distàncies.

És molt desitjable fer neteja de tant en tant, però d'aquelles d'un temps en què netejar volia dir estesar i cremar-ho tot per convertir el terreny en conrable. Però això és el que han fet: tala excessiva d'arbres, i amb mal criteri, deixant-ne molts amb les branques seques; eliminació gairebé total del sotabosc: mates, llampúdols, aladerns, estepes..., i fins i tot espècies protegides com els garballons, alzines joves, cireretes de pastor,... Això si, hi han deixat enderrocs i ferralla.

Ara bé, després de manifestar la meva disconformitat per la manera en què es feia la neteja i després de presentar una denúncia formal, l'Ajuntament me contestà d'una manera kafkiana amb un escrit que no diu res. Paga la pena reproduir-lo: Els reunits (la Comissió de Govern de l'Ajuntament) acorden comunicar a l'interessat que en el ple de dia 2 de novembre, per l'Alcaldia es va donar compte de la neteja de la zona, amb motiu de les obres del carrer Cadernera. Manquen comentaris.

Aquests dies fan el mateix amb el que fins ara era el bosquet de Boquer. No falta més que anar-hi i fer-hi una ullada, veureu quina barbaritat. A qualsevol persona que es consideri una mica ecologista i amb una mica de sensibilitat pel medi natural li semblarà sagnant, si fos possible molt més greu encara en tant que aquest bosquet és (era) una zona única als voltant d'«eu» moll de Pollença, un tros de bosc mediterrani d'alzines en bon estat, amb una mica de vida: ocells i mamífers, orquídees i bolets que han vist destruït el seu hàbitat. Era un paratge representatiu del que era la zona abans d'invasions de turistes, constructors (destructors?) i cert capitost curt de mires de l'Ajuntament. M'agradaria saber si ja no queda a Mallorca cap tipus de sentiment cap a la natura. Si no serveixen per res tants i tants estudis que es fan per preservar el medi natural. Per què serveixen tants de biòlegs i una Conselleria de Medi Ambient que pagam entre tots? Perquè arribi qualsevol «missus» i ens ho foti tot a fer punyestes?

Un poc de seny, per favor, un poc de seny. Basta ja de tanta destrossa.

Maurici Espinar. GOB Pollença

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris