nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

La pena de mort té un gran futur

No crec que això pugui afegir res més a l'article de Llorenç Capellà. De tota manera, l'execució de Copi i el procés de personificació previ a la seva mort m'han convençut que la pena de mort, amb la consegüent explotació mediàtica, podria tenir molt de futur en aquest país.

L'expectació amb què s'ha seguit el cas i el tractament informatiu que se li ha atorgat recorden massa la realitat nord-americana: sentència judicial, darrer sopar, testimonis, injecció letal. Només han mancat la llarga llista d'apel·lacions per ajornar l'execució i les concentracions de defensors i detractors de la pena capital a les portes de l'Ajuntament de Santa Margalida. S'han compensat aquests defectes amb el morbo originat perquè el cadàver del ca inauguràs abans d'hora el previsible magatzem de residus del Corral d'en Serra..

La set de sang i de venjança que té la gent s'ha palesat fins a límits pornogràfics en el cas de la pobra bèstia.
A partir d'ara quan algú em parli malament dels habitants dels EUA no podré evitar sentir-me una mica molest. Aquí, si hi hagués execucions, ens barallaríem per tenir-hi entrades. En la seva absència ens hem de conformar amb la liquidació d'animalons.

Per un cop m'he sentit confortat per la pràctica impossibilitat de reforma de la Constitució. Actuant al ritme que marcaven els esdeveniments i, sobretot, per l'estat de canofòbia generalitzat entre l'opinió pública, els nostres diputats han procedit a modificar tots els articles que han calgut per fer més fàcil l'eliminació dels animals presumptament perillosos.

Ja us podeu imaginar com de grates als meus ulls s'han convertit les majories qualificades exigides per tocar una coma a la llei de lleis. Sense elles, vist tot el que acabam de veure, és molt fàcil imaginar què hauria passat a Espanya en els dies immediatament posteriors als fets d'Alcàsser o l'endemà de qualsevol salvatjada d'ETA.

Que consti que no m'agrada l'eutanàsia aplicada als animals, però que la comprenc en molts de casos. El que m'ha alarmat és la via que hem fet a humanitzar Copi, a dotar-lo de les qualitats i de les responsabilitats que ens presumim a nosaltres mateixos, per després processar-lo com faríem amb qualsevol fill de veí. Ha està això que m'ha fet veure que la pena de mort podria tenir un gran futur en aquest país.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris