cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
16°

Les dones i el Seminari

De nou, i amb motiu de la celebració del Dia del Seminari, l'associació Creients i feministes pensa que té el deure i el dret de recordar que el principi d'igualdat de totes les persones, sense cap discriminació (que proclama l'Evangeli i la Declaració Universal dels Drets Humans) és vulnerada a l'Església Catòlica.

Les nostres reivindicacions són mal interpretades pel sector eclesiàstic conservador, qui veu en elles, només una pretensió d'assumir el poder institucional. També alguns membres més progressistes (homes i dones) consideren inadequat el nostre afany. Nosaltres només aspiram que l'Església Catòlica reconeixi amb la seva doctrina, les seves lleis i la seva praxi la igualtat en tots els seus membres.

D'aquesta manera, reivindicam el sacerdoci femení i consideram un servei. Demanam una reforma en profunditat de la institució eclesial que acabi amb el silenciament que han sofert les dones. L'Església necessita la veu de més de la meitat dels seus membres, interpretant la Bíblia, formulant la teologia i oferint criteris ètics i morals principalment en aspectes que tenen a veure amb les seves experiències com a dones. Només així estarà en condicions per anunciar la Bona Nova de Jesús.

«Ja no hi ha jueu ni grec, esclau ni lliure, home ni dona: tots sou un en Jesucrist» (de la carta de Sant Pau als Gàlates).

Associació Creients i Feministes. Palma

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris