nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

30 + 11 + 5: molta il·lusió

Hi ha espècies que, en trobar-se en ambients adversos, tenen capacitat de letàrgia. El simil em pot servir d'excusa per les llargues vacances que m'he pres, que el lector atent sabrà disculpar, perquè quan el vent ve de proa, val més plegar veles.

Però per obtenir alguna cosa no hi ha com donar maceta, de manera que ja hi tornam a ser! I crec que aquesta represa dels fulls ha de començar amb un petit problema aritmètic: algú pot dir quanta natura pot resultar de sumar 30 + 11 + 5 (mils)? Em referesc, és clar, als resultats per a la conservació que han d'implicar les històriques manifestacions que s'han viscut a Ciutat, a Vila i a Maó, reivindicant un «prou creixement!» eloqüent, àdhuc emprenyat si em permeteu la contundència. De natura, encara no podem saber quanta en resulta, però d'il·lusió, evidentment, n'ha generada molta. Perquè per cada persona que està disposada a sortir al carrer per una reivindicació, n'hi ha deu que la senten, tal vegada no tan intensament com per manifestar-se, però sí per a considerar-la en altres democràtiques i cíviques ocasions, per altra banda, imminents, com és sabut.

És molt freqüent que les idees progressistes guanyin batalles malgrat les derrotes dels progressistes que les defensen. Quants avenços socials o laborals no han hagut d'implantar governs conservadors arreu del món? Considerau les Balears: la protecció d'espais naturals o els límits al creixement han estat sempre banderes de l'esquerra, que la dreta, tard o d'hora (generalment tard, tot s'ha de dir!) ha enarborat. És ver que allò que importa és què es guanya, no qui ho guanya. Però fins i tot coses poc importants poden resultar molt agradables, de manera que l'esperança que genera l'algoritme esmentat no deixa de ser dolça!

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris