cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

Al crític teatral Matesanz

Senyor Matesanz, li escric aquesta carta a títol personal. És la primera vegada en catorze anys de professió que escric a un crític, i esper i desig que sigui la darrera.

El grup de teatre L'Enfillal és el primer d'acceptar la seva modèstia. Amb els anys que cadascun de nosaltres duu fent teatre (molts més que vostè fent de crític aficionat), hem après que una obra de vegades surt bé i de vegades surt malament, és el risc i l'encant d'aquesta professió. Malgrat tot, sabem valorar les crítiques argumentades i respectuoses, siguin positives o negatives, ens donen ànim i ens són útils per esmenar els errors comesos.

Els grups de teatre són vulnerables, estan exposats contínuament a la crítica, això és un fet que tenim assumit, però ens sentim indefensos davant algun crític que es considera intocable i pretén sentar càtedra quan, possiblement, no té ni la més mínima formació teatral.

El muntatge de L'Enfilall «A l'estació» va agradar molt a la Fira de Teatre de Manacor i també a Campanet i a Muro, i no gaire a un grup de joves de Pollença que no entengueren aquest tipus d'humor. Pel que fa al Teatre Sans, que és on vostè la va veure, la resposta del públic ha estat esplèndida. Jo, senyor Matesanz, crec ser prou autocrític com per saber que l'obra no és perfecta, ni molt menys, però també sé que no és així com vostè l'ha descrita.

Miri, senyor Matesanz, el que no ens ha convençut de vostè no és que l'obra no li hagi agradat, sinó la intencionalitat de la seva crítica. És una opinió escrita amb mala bava, una crítica intransigent, porgada amb un sedàs que vostè no sol utililtzar per a tothom. Per què s'hi acarnissa tant? Per què tanta mala llet? De veritat, senyor Matesanz, no entenc la seva pujada d'adrenalina.

El grup de teatre L'Enfillal no li accepta la seva actitud prepotent i ofensiva, ni està disposat a deixar-se utilitzar com a conillet de rata per als seus exercicis d'ironia i de sarcarme propis d'un crític teatral de segona fila. Molta de gent que ha vist l'obra ens ha fet arribar el seu desacord amb la seva crítica, fins i tot gent de la professió!

Així que tranquil·litzi's, senyor Matesanz, prengui's un vàlium, baixi dels llimbs a conviure una mica amb els mortals i sàpiga que L'Enfilall, modestament però amb professionalitat, continuarà fent teatre passi el que passi, malgrat la pedanteria d'algun crític.

Mateu Grau Vich, (director del Teatre L'Enfilall)

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris