lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La revolta dels terratinents

Fa un mes, mitja hora després que acabàs la reunió en què Miquel Ramis explicà a l'executiva del Partit Popular el contingut de les directrius d'ordenació del territori, tots els diaris reberen un comunicat de la Federació Agrícola i Ramadera demanant la retirada del projecte. Immediatament s'hagué de superar la temptació de pensar que algú no havia sortit gaire content de la trobada i feia valer argumentacions més contundents.

Després les aigües es calmaren. Ha resultat ser que només en apariència. Quan les DOT han entrat en el Parlament, el rebuig dels propietaris de terres s'ha tornat a manifestar, quan manca molt poc perquè conclogui el termini de presentacions d'esmenes. Aquesta mateixa setmana, si no m'err. Una persona mal pensada podria insinuar que algú va tranquil·litzar la Federació amb una promesa de modificacions, que finalment no han satisfet les aspiracions de la Federació. Ara, aquesta podria haver envestit amb tota la seva força per intentar reconduir el procés.

Que ha passat alguna cosa és innegable si ens volem explicar les oscil·lacions d'aquest col·lectiu en l'apreciació "sempre crítica" de les directrius d'ordenació del territori. A més, coincidint amb l'aixecament, divendres un conegut periodista menorquí va publicar que el PP d'aquesta illa no volia a les llistes el president de la Federació, que, amablement, s'hi havia oferit.

Tot això es produeix a escassos dies que un partit de tèndència liberal-gonellista es presentàs als mitjans de comunicació amb la intenció de mantenir, fins al darrer moment, la incògnita de qui n'encapçalarà la candidatura; quan proliferen les candidatures «independents» a la Part Forana; i després que, dimarts passat, un diputat, germà d'un altre diputat, amenaçàs d'abandonar el Parlament en el moment de votar la tramitació de la llei general turística.

Jaume Matas se les ha de veure amb els sectors més tradicionalistes de la base social que dóna suport al seu partit i ha anunciat que no torcerà el braç. Mentrestant, l'oposició contempla els bous des de la barrera i calla. Alguns trobam a faltar en el centreesquerra l'oferiment d'una mà oberta al president, que ajudi a visualitzar el gran consens social existent sobre la necessitat d'una nova política territorial.

Diran com en el cas de la llei turística, que el PP no ha consensuat el projecte amb el sector?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris