algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Miserables afalagats

Que Josu ternera, un individu per a qui la dignitat humana és igual a la d'un animal, hagi estat proposat per a una comissió sobre drets humans no té perquè ser motiu d'espant, encara que sí d'indiganció. Tal vegada no és habitual veure miserables que reben honors, elogis i adulacions?

És innecessari recórrer a subjectes com Ternera o Pinochet, ja que sense anar més lluny tenim a Mallorca un bon elenc d'individus que quotidianament en fan de les seves, i exerceixen un terrorisme de baixa intensitat en l'àmbit laboral, que no els impedeix, pels seus èxits econòmics, rebre afalags com si es tractàs de grans humanistes i filantrops.

Com a botó de mostra, en el setmanari local alemany, l'article escrit per un senyor de l'alta burgesia, president d'una societat de golf. Idò bé, el fi de l'article va ser cobrir d'encens pel seu aniversari un subjecte, exitós empresari alemany del sector immobiliari balear, qui pel nostre articulista és quasi un prohom de la construcció europea.

Passaria per un ridícul ditirambe si no es conegués de prop el perfil d'aquest empresari, home sense més mèrit que haver sabut unir al seu instint de rapinya la conjuntura favorable en el mercat immobiliari, negoci dels més especulatius, dirigit als seus paisans alemanys. Als seus empleats, els sous més baixos exigint el màxim.

Recordem que en tota relació laboral la grandesa i la misèria humanes es reconeixen de dalt cap a baix, i no a l'inrevés; més en el tracte del superior amb el subaltern i menys d'aquest cap aquell. Preneu-ne nota tots els caps i capets i veterans que llegiu aquesta carta.

Francisco Mazarrón. Palma

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris