algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Què hi ha darrere el front anti-PP?

Hem deixat passar les setmanes i els mesos, hem estat a l'aguait des de fa temps, amb paciència i respecte, tot esperant conèixer les seves propostes, però finalment ens hem de rendir tots a l'única evidència possible: rere les solflames de l'oposició no hi ha res més que ambició de poder desenfrenada, molts de nervis i poca cosa més, però res que s'assembli a una oferta programàtica seriosa, coherent i viable. Les bufonades folklòriques amb pòsters al carrer "que ofenen qui els aferra, no els qui hi sortim" i els sermons aparentment regeneradors dels profetes de la virtut pública, no poden amagar un fet que cada dia sembla més sagnant: l'únic as que amaga dins la màniga aquest esperpèntic front anti-PP és ocupar físicament el poder abans de repartir-se'l com a bons (o mals) germans.

Els fets són, en aquest sentit, prou clars: mentre el govern de Jaume Matas s'esforça per complir els compromisos segellats amb els ciutadans d'aquestes illes, l'oposició es dedica a fer de Don Tancredo, és a dir, no moure's del centre de la plaça de toros amb l'esperança que el bou no el vegi i acabi envestint-lo. La consigna és, per tant, no fer res, no fos cosa que la més petita discrepància entre ells evidenciàs la feblesa del seu matrimoni d'interessos. La manca d'activitat del Consell de Mallorca és la prova més eloqüent del que deim: es tracta de no prendre cap decisió que suposi un posicionament polític clar, davant el risc que el castell de naips que és el pomposament autoanomenat Pacte de Progrés (progrés de qui?) s'esbaldregui a les primeres de canvi, palesant la inconsistència d'una oposició que només viu «a la contra» del Partit Popular.

Que el Govern balear adopta la mesura més important en matèria urbanística del darrer mig segle a Balears?.. Idò anem a ofegar la criatura abans de néixer, sense donar cap oportunitat a la discussió parlamentària "amb arguments i no amb crits" de les DOT. Que el Govern treballa en una llei turística que pretén racionalitzar el futur de la nostra primera indústria?... Idò tirem per terra qualsevol possibilitat de consens, no fos cosa que el Partit Popular fes el que sempre li hem exigit: posar ordre dins un sector que ens ha duit a la prosperitat però que necessita una regulació urgent, per tal de garantir un creixement racional i no expoliador del nostre preuat medi natural. La qüestió és sempre la mateixa: negar el pa i la sal a les mesures del Govern popular, no en funció que siguin més o manco adequades, sinó pel simple fet de venir d'on vénen.

Aquesta actitud és prou representativa del tarannà profundament sectari dels seus autors i els ciutadans d'aquestes illes sabran valorar com pertoca el poc respecte que tenen envers ells unes forces polítiques que actuen a remolc dels altres i a la contra de tot, sense aportar cap solució mitjanament creïble als problemes de la nostra comunitat. Mentrestant, el Partit Popular de Balears treballa "amb problemes i dificultats que no pretenem amagar" per tal d'oferir a la societat balear un programa global d'acció política, un programa que agradarà més o agradarà menys, però que respon a uns criteris propis i a un projecte de comunitat fet des d'uns plantejaments ideològics assumits i debatuts, que conformen una opció diferenciada, rigorosa i coherent.

Una democràcia flaqueja quan no hi ha alternatives serioses al partit que governa. I a la comunitat balear, ara per ara, no hi ha, realment, alternatives polítiques al Partit Popular, sinó més aviat urgències històriques i una mal dissimulada fam de poder, sense res més al darrere. Si l'oposició pretén que amb aquestes procediments mesquins aconseguirà el favor dels ciutadans "que fa temps que ja no combreguen amb rodes de molí" que continuï així, perquè l'esclat serà, de segur, històric.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris