algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

«Riscs controlats»

A la vida es produeixen situacions tràgiques que són provocades per casos fortuïts. En algunes ocasions els elements destructius han estat originats per forces de la natura que avui ens són, encara, desconegudes. En altres, emperò, l'estudi dels fenòmens ha possibilitat la prevenció i el control dels riscs. No falta dir que un d'aquests «riscs controlats» és la convivència amb els animals domèstics que, per les seves característiques físiques, suposen un perill latent i constant.

Divendres passat morí l'infant Francisco Miguel Hiralgo, de Can Picafort, atacat a dentegades per un ca. En aquest cas, el «risc» havia estat detectat, però no controlat. De fet, la bèstia assassina tenia tots els permisos sanitaris en regla, però era coneguda de temps enrere per haver atacat uns altres nins. En aquell moment l'animal va ser sotmès a una sèrie de proves de Sanitat, que superà satisfactòriament. Ningú no sospità cap perill i, si ho va fer, l'assumí.

La Justícia determinarà ara si existeixen responsabilitats penals en la mort de Francisco Miguel. Però la Justícia haurà de mirar enrere, i no restringir les seves diligències en una suposada imprudència del propietari del ca. És necessari saber si els permisos i les proves que es feren a l'animal eren els correctes i, en tot cas, suficients per determinar la perillositat de l'animal. Si no és així, i amb la introducció a les Illes de races cada cop més estranyes i ferotges, ens podem trobar amb nous accidents «fortuïts».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris