algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Per què degué ser?

Sr. director: Som un grup d'amics que enguany vàrem tenir la idea de participar a les beneïdes de Sant Antoni de Manacor amb una carrossa. Per això abans de fer-la vàrem consultar les bases que regien el concurs. Més bé o més malament les intentàrem complir totes.

Com deien les bases vàrem tractar la temàtica pagesa, figurava que anàvem a sembrar faves, encara que fossin tardanes, vàrem titular el grup Els Favers i la carrossa duia el títol de Anam a sembrar faves. Vàrem treure un carro llarg carregat amb arada, rastra, sacs i gent vestida de pagesa, a més d'un Sant Antoni, tal com també ordenaven les bases, a més d'una sembradora de faves, estirada com el carro per un aset; les bases deien que preferentment les carrosses havien d'anar estirades per animals.

Ens presentam i desfilam, el resultat a la segona volta: havíem fet el tretzè premi, en aquells moments vàrem pensar que bé, una altra vegada ho faríem millor. Però va arribar dimecres i la Televisió de Manacor va retransmetre íntegrament les beneïdes, ho vàrem veure i no ens ho crèiem. Sense desmerèixer ningú, hi havia carrosses que no complien ni la meitat de les bases del concurs, les bases segons les quals s'havien de regir els jurats per puntuar, i feien més premi que nosaltres. Resultat, vàrem fer un darrer com unes cases.

El perquè no ho sabem. Peró tenim dubtes raonables, podria esser que els jurats badassin, o potser que algunes gloses que dúiem a la carrossa no agradassin a algú de la Sala i explícitament o d'amagat ens vetassin per obtenir premi, per no ser bons al·lots, cosa que seria gravíssima en democràcia, però que és possible. No podem afirmar res, no sabem per què el resultat va ser el que va ser, però si qualcú mira les beneïdes i les bases del concurs quedarà tan sorprès com hem quedat nosaltres. No ens queixam pel premi, però el resultat ens va saber greu i només esperam que la nostra queixa serveixi perquè coses com aquestes no tornin passar altra vegada i tothom pugui criticar, sense insultar, quan es tracti de personatges públics, comandi qui comandi.

Grup Els Favers. Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris