nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

Persecució

Tornant a la càrrega dels policies estatals contra la Universitat Autònoma, hi ha un parell d'aspectes a comentar, deixant ara de banda el més superficial de tots: la violència injustificada dels antidisturbis "tema sobre el qual ja vaig fer unes quantes consideracions al darrer article. El que preocupa més no és que els policies corrin esperitats d'aquí cap allà amb porres i escopetes i que entrin sense permís dins territori universitari, perquè als policies sempre se'ls pot agafar i remodelar "o optar per solucions més ilegals i estabornir-los a gust. El tema important és que el president del Govern "que sap ben bé el significat de «non grato» perquè ell probablement, en cercles reduïts, s'expressa en llatí" i el seu partit han defensat i alabat la metodologia dels policies, fet que és incomprensible en temps de pau.

El ministre d'Interior va justificar la càrrega explicant que els pobres agents armats havien actuat en defensa pròpia i que, a més, entre els manifestants hi havia identificat deu d'aquests manifestants radicals, els quals, segons va explicar, pertanyien als col·lectius PUA (Plataforma per a la Unitat d'Ació). Maulets. RAK (Resistència Antifeixista de Kornellà), i al moviment Okupa, i que per tant eren pròxims a Jarrai "i per tant a ETA, quasi res.

Això darrer ens fa pensar que a les manifestacions motivades per temes polítics i ideològics, els policies tenen una feina addicional: enregistrar manifestants, identificar-los, classificar-los i ordenar-los en fitxers. Com sap la policia, si no, que aquell jove amb jersei blau cel de llana pertany a JERC, que aquella de la camisa blanca fermada a la cintura és del BEI, que aquell adolescent alt i esquelètic amb camisa i texans negres és de la PUA, etc? Estam davant una situació en què la Policia estatal persegueix els moviments independentistes pacific? Dubtar-ho només és propi d'individus amb poca activitat mental (i afirm rotundament això sense cap intenció de ferir aquelles persones que es troben hospitalitzades en coma o en un estat similar, les quals, d'altra banda, no crec que em llegeixin).

La policia, després d'enregistrar manifestacions des de balcons, finestres i helicòpters, és capaç de poder assenyalar que: tal persoa ha estat vista el dia 24-4-95 a la ciutat de València a una manifestació nacionalista, el dia 31-12-96 a Palma fent el mateix, el dia 16-7-97 gat perdut per Prada del Conflent, etc. I donat el cas que això necessita una coordinació bastant complicada hem de pensar que aquesta persecució va molt més enllà de les obligacions teòriques del Cuerpo Nacional de Policia, així com les seves petites activitats secundàries, i que és dirigida -o inspeccionada amb interès- des del Ministeri d'Interior. So no és així, el Ministre que expliqui els seus mètodes d'identificació de persones que mai no han passat per cap comissaria.

L'opinió personal del vicepresident primer és ben pròxima a la del ministre, car, segons va explicar, els universitaris independentistes de l'Autònoma són la mateixa gent que els caps rapats i els radicals bascs. Si ministres i vicepresidents tracten els independentistes catalans de terroristes, o de pròxims al terrorisme, és normal que els policies actuïn en conseqüència. Els policies són un reflex del Govern, i després d'escoltar les paraules dels màxims portaveus d'aquest, pens que encara és estrany que a les manifestacions no hi hagi morts... "cosa que pot ser per un error, o per por d'haver de pagar indemnitzacions, o perquè el succés es podria tornar ràpidament de domini públic, o perquè no hi ha cap partit que governi amb majoria absoluta, etc.

Al ministre d'Interior li vull fer arribar un missatge "esper que algun lector que sigui amic seu o algun policia l'hi faci arribar. I és el següent: l'independentisme català es caracteritza per ser sobretot pacífic, i si tots els membres dels col·lectius citats per vostè fossin de naturalesa violenta, cada dematí el primer que veuríem en despertar-nos i mirar badallant per la finestra del carrer, seria un policia o regidor penjat de cada fanal. Esper que això mai no succeeixi "sobretot al meu carrer" per motius humanitaris i estètics, i tothom sap que no succeirà. Per tant, senyor ministre, pot fermar els seus policies sense tenir por als manifestants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris