algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

22G: manifestació referèndum a Eivissa

Antoni Marí Calbet, president del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, havia declarat que haurien de prendre, els nostres governants insulars, bona nota del que pogués passar el dia 22 de gener, en relació a la manifestació en contra del creixement desmesurat que s'està produint a Eivissa i en contra de la construcció del Camp de Golf a Cala d'Hort. En qualsevol cas, afirmava el president, aquesta manifestació arribava una mica tard, perquè ara el Partit Popular ja té consciència ecològica i, per tant, allò que es demana des del poble, ja està en les intencions dels qui (encara) governen.

Un apunt interessant en relació a tot això: els partits majoritaris a l'Estat espanyol "el primer dels quals, el Partit Popular" són absolutament contraris a la realització de referèndums, en els quals es pugui expressar directament la voluntat del poble sobre un tema determinat. Saben perfectament, per exemple, que sotmetre, a Eivissa, a referèndum popular la qüestió de la construcció del camp de golf a Cala d'Hort implicaria, si fossin demòcrates amb totes les conseqüències, que haurien de tornar endarrera el projecte. Estic ben convençut que la comissió de govern de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia va donar el permís a Calas del Mediterráneo amb plena consciència que la majoria de la població del municipi ho trobaria una autèntica aberració i ho consideraria del tot injustificable. Per damunt d'opcions polítiques, de sensibilitats socials i de moltes altres variables.

El PP no volia referèndum, però el referèndum, d'alguna manera, s'ha produït.
El dia 22 de gener, divendres, hi ha hagut, amb tota probabilitat, la manifestació més important de tota la història d'Eivissa. Entre vuit mil persones (segons els càlculs més restringents) i dotze mil (segons els optimistes) s'han manifestat a favor de l'aturada de la voràgine constructora/destructura i a favor que no es construeixi cap camp de golf a Cala d'Hort. Ni, probablement, enlloc més de la nostra illa.

En democràcia, se suposa que s'ha de fer allò que constitueix la voluntat popular, sempre per damunt dels interessos particulars, de grups de pressió econòmica concrets, etc. Els nostres governants, si realment assumissin el paper de persones al servei del poble, que han d'interpretar la voluntat popular i dur-la a la pràctica en els seus projectes i en els seus actes de govern, haurien de solucionar les moltes històries que ells mateixos s'han dedicat a tòrcer. Haurien de buscar una fórmula, per exemple, perquè el camp de Cala d'Hort no pogués tirar endavant. En qualsevol cas, haurien de considerar fermament que allò que no poden fer "pràcticament l'única cosa que no poden fer" és continuar com fins ara.

Eivissa és encara, en molts d'aspectes, una societat que no ha sortit del tot de la situació predemocràtica. De vegades es vota per filiació i no per idees. I això és el que ha fet possible que s'escullin governants que tenen uns plantejaments ben diferents d'allò que voldria la majoria de la població.

Amb la manifestació del 22 G s'ha fet una passa endavant "n'estic ben convençut" cap a sortir d'aquesta situació predemocràtica. Partits polítics, associacions culturals, de veïns, escoles, i un llarguíssim etcètera, s'han afegit "ens hem afegit" a aquesta manifestació.

Allí hi havia representada la majoria social de la gent d'Eivissa i Formentera.
Que en prenguin nota, el president Marí i tota la colla de dirigents del PP. I, esperem-ho, que la nota que en prenguin els serveixi per, en un futur pròxim, canviar els plantejaments i treballar constructivament des de l'oposició. Amb més encert que no han treballat al govern. Si s'esmenen...

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris