algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El risc

Matas va saber ser ahir humil, i això és una arma molt perillosa en mans d'un bon polític. La seva aposta pel consens en una qüestió tan delicada (i que tants d'opositors té dins el PP) deixà desarmat un Francesc Antich que no pogué desmarcar-se de l'oferta del president.

De fet, el candidat socialista es troba entre l'espasa i la paret. Sap que aquesta anada al Consolat ha causat disgust entre els seus socis del Pacte de Progrés, però l'algaidí vol imperiosament presentar-se davant l'electorat com l'autèntic cap de l'oposició. Per tant, ahir es mostrà moderat i conciliador. De fet, encara sembla no veure el parany en què es pot ficar. Perquè allò que resultaria del tot decebedor d'aquí a poc temps seria veure un debat parlamentari sobre les directrius del territori en el qual PP i PSIB es posassin quasi d'acord mentre els partits nacionalistes fessin públic el seu rebuig.

De tota manera, qui més s'arrisca és Matas. A la gent conservadora no li farà gens ni mica de gràcia que accepti bona part del que ha aprovat el CIM en matèria territorial. Per tant, les canonades poden venir de moltes de bandes. Però aquí rau la clau de la trobada, perquè ambdós saben que se la juguen més que ningú el pròxim juny, precisament perquè no trepitgen terreny ferm dins ca seva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris