algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

Gràcies, Greenpeace

L'associació d'Amics i Amigues de Son Sardina i sa Garriga volem agrair als companys de Greenpeace les seves actuacions dirigides a posar en evidència la mala gestió dels residus i el mal funcionament de la incineradora i l'abocador de Son Reus.

Aquí som conscients que la incineradora i el gegantí abocador que l'envolta posen en perill la nostra salut per l'emissió de gasos la composició dels quals és desconeguda i pels lixiviats que contaminen els nostres aqüífers. Patim les conseqüències negatives de la proximitat d'aquestes instal·lacions, amb males olors, renous, i veient pertot l'amenaçadora xemeneia per damunt les muntanyes de fems.

Però, el que és més greu, tenim la sensació que les nostres autoritats tenen en les seves mans un instrument molt perillós sense saber ben bé què n'han de fer. Així, no saben on posar les cendres que genera la incineració i que ningú no vol perquè contaminen el subsòl i, per tant, els aqüífers tan importants a la nostra illa. Ens varen prometre reciclar i el fet és que cada vegada s'acumula més quantitat de fems fins el punt que s'ha hagut de reobrir l'abocador, amb la circumstància agreujant que abans rebia el fems de Palma i ara és l'abocador de tot Mallorca.

Consell, Govern i Ajuntament es barallen sobre qui és responsable i qui té les competències per resoldre la situació. S'ha de tenir en compte que els poders polítics han estat incapaços de solucionar aquest problema des de l'inici de la societat de consum (anys seixanta!).

Se'ns va prometre que la incineració era la millor solució, per la seva netedat, ja que suposaria l'eliminació de l'abocador. Però el cert és que ara tenim les dues coses: abocador "de tot Mallorca, no sols de Palma" i incineradora, i malgrat això, dia a dia el fems s'incrementa de manera alarmant sense que es vegi cap solució coherent ni ganes de tirar-la endavant.

Se'ns deia que a Suècia i Suïssa les plantes incineradores funcionaven molt bé. Tal vegada sigui així. El fet és, però, que Mallorca no és Suècia ni Suïssa. Aquí moltes coses, també la incineradora i l'abocador, són un «bunyol». En aquest cas un «bunyol» que ens costa la salut de molts veïns i veïnes i que converteix Son Sardina i sa Garriga en rodalies degradades d'un absurd femeter que va sense control cap al col·lapse.

Aquest diumenge de vent i pluja hem sentit de manera especial el valor de la vostra acció solidària. Gràcies, amics de Greenpeace!

Associació d'Amics i Amigues de Son Sardina i sa Garriga

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris